Hver femte fange i verden bor i USA

4

Det går nedover med USA som supermakt. Landet er forbigått av Kina som industrimakt, som handelsnasjon og på en rekke andre områder. Men på to områder holder USA fortsatt en suveren ledelse. Det ene er totale militærutgifter, og det andre er antall mennesker i fengsel.

Av verdens 10,2 millioner fanger lever 2,2 millioner i amerikanske fengsler. Det er 22% av alle fanger i verden. Det er 707 mennesker per 100.000 innbyggere i USA som sitter i fengsel, mens det er 172 i Kina 72 i Norge. Land of the free, home of the brave?

fengselsbefolkning verden

fanger per 100000

KampanjeStøtt oss

4 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.