Høyresektoren truer med marsj mot Kiev – og får det som de vil

0

Høyresektoren truer med marsj mot Kiev – og får det som de vil

Den fascistiske Høyresektoren i Ukraina, ledet av Dmitro Jarosj, sendte 16. august 2014 ut en trussel om at hvis ikke viseinnenriksminister Volodymyr Yevdokymov var avsatt innen 48 timer, ville de trekke ut alle sine styrker fra østfronten og mobilisere alle militære styrker de har kontroll over til en marsj mot Kiev i fullt militært utstyrfor å «rydde opp i innenriksdepartementet».

Høyresektoren meldte dette på sin offisielle nettside (kan oversettes med for eksempel Google translate). De var misfornøyd med at innenriksdepartementet hadde arrestert enkelte av deres medlemmer og til og med tiltalt dem for deres forbrytelser. Nå ville de gå til et væpnet kupp mot innenriksdepartementet hvis de ikke fikk det som de ville.

Det er ufattelig mange politikere og mediefolk som elsker å bagatellisere nazistenes posisjon i Ukraina. De bør da merke seg utfallet av denne saka. Hvordan gikk det da Høyresektoren kom med denne trusselen, som naturligvis bryter med Ukrainas egen grunnlov, straffelov og det meste av lovverk ellers? Jo, de fikk det som de ville.

17. august meldte innenriksminister Arsen Avakov at han hadde avsatt Yevdokymov for å «ha forfulgt Maidan-aktivister». Da avblåste Høyresektoren marsjen mot Kiev og proklamerte en taktisk seier. Og de varsler at de krever en total «lustring», utrenskning i politiet. Som de skriver: «Alle i Kiev vet nå at Høyresektoren kan få igjennom sin vilje, dersom vi ønsker det.»

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.