Bløffmakere hisser til krig

0

Bløffmakere hisser til krig

Replikk i Klassekampen 23.08.2014

Jardar Østbø (Klassekampen 21. august) mener at Klassekampens redaktør har falt for russisk propaganda. Redaktøren klarer fint å svare for seg sjøl. Men siden Østbø nevner Anders Fogh Rasmussens påstand om at en russisk panserkolonne har trengt inn i Ukraina, bør vi spørre: Hvor ble den av? Hvor er bildene? Hvor er bevisene? Aftenpostens Harald Stanghelle har påvist at Rasmussen også løy i 2003 da han sa at det var sikker at Saddam hadde masseødeleggelsesvåpen.

Det står ikke til å nekte: En bløffmaker leder Nato. Det er farlig. Og hva med Malaysia MH17? Det er gått over en måned. Hvorfor har ikke Ukraina lagt fram kommunikasjonen med flyet? Hvorfor har ikke USA offentliggjort sine detaljerte satellittfoto? Og hvorfor har saka forsvunnet fullstendig fra mediene? Har nedskytinga tjent sin hensikt, slik at man kan trappe opp økonomisk krigføring og forberede krig?

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelUSA – landet der politiet regelmessig dreper folk
Neste artikkelUtryddes fattigdommen?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).