Afghanistan: Tusener av sivile drept av USA/NATO uten rettslig oppfølging

3

Afghanistan: Tusener av sivile drept av USA/NATO uten rettslig oppfølging

Amnesty Internationalhar utarbeidet en rapport om drap på sivile i Afghanistan. Rapporten har tittelen Left in the Dark, og ble publisert 11. august 2014. Amnesty skriver:

Familiene til tusener av sivile afghanere som er drept av USA/NATO-styrker i Afghanistan får ingen rettferdighet. Amnestys rapport … konsentrerer seg i første rekke om luftangrep og nattraid som er utført av USAs styrker, inkludert spesialstyrkene. Left in the Dark viser at selv sannsynlige krigsforbrytelser har fått passere uten undersøkelser eller straff. Dette sier Richard Bennett, som er Amnesty Internationals direktør for Asia og Stillehavsområdet.

«Ingen av de sakene vi undersøkte – inkludert 140 sivile dødsfall – ble etterforsket av USAs militære. Bevis på mulige krigsforbrytelser og ulovlige drap har tilsynelatende blitt ignorert.»

I det norske stortinget, derimot, finnes det ingen slike bekymringer. Utenriksminister Børge Brende og forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide holdt sine redegjørelser om den norske «innsatsen» i Afghanistan 5. juni 2014, og de redegjørelsene er bare trofast «NATO-speak». Ingen representanter tok ordet til redegjørelsene og Stortinget tok dem enstemmig til etterretning.

Norge deltar i en krig der våre allierte (eventuelt også Norge) i følge Amnesty begår krigsforbrytelser og drap på sivile uten at det får noen rettslige følger. Og ikke ETT medlem av Stortinget finner grunn til å reise et eneste kritisk spørsmål.

Det er vel ingen overdrivelse å si at i Stortinget finnes det ingen utenrikspolitisk opposisjon?

KampanjeStøtt oss

3 KOMMENTARER

  1. Det fins heller ikke noen venstreside på Stortinget. SV er jo bortimot like høyresosialdemokratisk som Ap. Og de har parkert seg sjøl ved å støtte krigen i Libya og sitte i ei regjering som har kriget i Afghanistan. Den fhv «marxisten» Lysbakken har blitt temmet og striglet så han ikke er til å skjelne fra resten av den dresskledde gjengen av «ansvarlige» menn. Det parlamentariske skuespillet har utvilsomt en oppdragende effekt på politikerne, men de oppdras til å være ansvarlige overfor systemet, ikke overfor folket.

    • Enig. Jeg synes nesten Lysbakken er en av de verre, for han er så glatt og «veltalende». Han snakker seg forbi Libya og støtten til NATO mens han snakker om feminisme og venstreside. Han må da være lagd på et medierådgivingskontor?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.