Afghanistan: Tusener av sivile drept av USA/NATO uten rettslig oppfølging

0

Afghanistan: Tusener av sivile drept av USA/NATO uten rettslig oppfølging

Amnesty Internationalhar utarbeidet en rapport om drap på sivile i Afghanistan. Rapporten har tittelen Left in the Dark, og ble publisert 11. august 2014. Amnesty skriver:

Familiene til tusener av sivile afghanere som er drept av USA/NATO-styrker i Afghanistan får ingen rettferdighet. Amnestys rapport … konsentrerer seg i første rekke om luftangrep og nattraid som er utført av USAs styrker, inkludert spesialstyrkene. Left in the Dark viser at selv sannsynlige krigsforbrytelser har fått passere uten undersøkelser eller straff. Dette sier Richard Bennett, som er Amnesty Internationals direktør for Asia og Stillehavsområdet.

«Ingen av de sakene vi undersøkte – inkludert 140 sivile dødsfall – ble etterforsket av USAs militære. Bevis på mulige krigsforbrytelser og ulovlige drap har tilsynelatende blitt ignorert.»

I det norske stortinget, derimot, finnes det ingen slike bekymringer. Utenriksminister Børge Brende og forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide holdt sine redegjørelser om den norske «innsatsen» i Afghanistan 5. juni 2014, og de redegjørelsene er bare trofast «NATO-speak». Ingen representanter tok ordet til redegjørelsene og Stortinget tok dem enstemmig til etterretning.

Norge deltar i en krig der våre allierte (eventuelt også Norge) i følge Amnesty begår krigsforbrytelser og drap på sivile uten at det får noen rettslige følger. Og ikke ETT medlem av Stortinget finner grunn til å reise et eneste kritisk spørsmål.

Det er vel ingen overdrivelse å si at i Stortinget finnes det ingen utenrikspolitisk opposisjon?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.