Deeyah: – Venstresidas rasisme

0

Deeyah: – Venstresidas rasisme

Artisten og filmskaperen Deeyah (Khan) måtte i sin tid flykte fra Norge fordi hun ble truet på livet. Nå er hun intervjuet i danske Weekendavisen der hun forteller om sitt liv, om den prisbelønte filmen Banaz – en kjærlighetshistorie og om hvordan hun ble sviktet av norsk venstreside da hun trengte vår støtte. Deeyah sier at hun sjøl regner seg til venstresida, men at det ser ut som om venstresida er i en eksistenskrise og har kastet alle sine merkesaker over bord.

Man ser det eksempelvis i den magt, Storbritannien med venstrefløjens begejstrede deltagelse i årtier har givet religiøse ledere til at repræsentere trossamfund. En tankegang, som ifølge Deeyah har givet taletid og indflydelse til mennesker, som står så langt fra venstrefløjens egne idealer, som tænkes kan.

Deeyah forteller om hvordan hun som søttenåring ble truet på livet av folk fra det pakistanske miljøet i Norge.

I en af aviserne udtalte en imam, at det naturligvis var forkert, jeg fik dødstrusler, men at jeg på en måde selv havde bedt om det og burde have forventet, at den slags ville opstå. Han var statsfinansieret.

Og da protesterte vel venstresida? Nei, selv en åpen rettferdiggjøring av vold ble møtt med taushet.

Deeyah mener, at venstrefløjsaktivister udviser en foruroligende ulyst til at sætte sig ind i de forhold, kvinder som Banaz og hun selv er vokset op under. Det skyldes, siger hun, at de er bange for at blive anset for at være racister. »Den indstilling koster menneskeliv. Den frarøver folk, der ligner mig, muligheden for at deltage på lige fod med hvide kvinder i lande som Norge og Danmark.»

Venstresida har åpenbart en hel del å rydde opp i hvis ikke den skal fortsette å svikte mennesker som Banaz og Deeyah.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.