En flengende tale i den tyske Riksdagen

10

Det tyske riksdagsmedlemmet Sahra Wagenknecht tok et flengende oppgjør med Vestens og Tysklands politikk i Ukraina. Det finnes ikke en norsk parlamentariker som ville ha vært i stand til noe liknende. Nyt det på video:

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


10 KOMMENTARER

 1. Detsamma gäller Sverige. Inte heller här finns det någon i parlamentet med tillräcklig integritet för att göra en sådant tal.

 2. Det er nok penger til å løse Ukrainas problemer sier Wagenknecht, det er langt på vei sant. Det er nettopp her Yanukovych skiller seg ut. Tidligere har politikere, embetsmenn og forretningsforbindelser til disse, plassert sugerør inn i statskassen. Yanukovych fikk gjennom en lov som gjorde at han kunne ta statskassen. Som det norske uttrykket, det er forskjell på å barbere seg og skjære halsen av seg.

  Slik er hennes sammenligning sterkt haltende, mange vil endog påpeke at Porochenko ikke er en oligark (selv er jeg usikker på det) men en «selfmade man». Det er uansett et hav mellom de to, faktisk mellom Yanukovych og alle andre, også utenfor Ukraina.
  Når det gjelder hennes påstand om ofrene på Kulikovopole så vet jeg fra egne observasjoner det er blank løgn. Mistanken min er på en måte ennå styggere, at det ble brukt flammekastere eller noe med samme effekt i ansiktet på de. Da resten av kroppen, inklusiv klærne var stort sett ok.

  Det styre hun nå anklager har reversert Yanukovych grep for å rane landet. Mot Regionpartiet og Kommunistpartiet sine stemmer fikk de vedtatt en ny lov som forlanger offentlighet om alle innkjøp og at det skal være anbud. Bokstavelig hundrevis av politikere, embetsmenn og deres forbindelser er nå under etterforskning for å berike seg av staten. Det treffer både høyt og lavt og gjennomgående blir man fratatt all myndighet mens etterforskning pågår, umiddelbart. Det arbeides systematisk med å spore opp statens midler å få de tilbake. De første hryvnias er faktisk kommet tilbake, dog svært lite i betraktning hvor meget som er stjålet.
  Poenget mitt er at for første gang så er det en vilje til å rydde opp som Ukraina ikke før har opplevd.

  Porochenko fører ikke en krig mot eget folk. På mange måter betaler han prisen for at Putin er livredd at det russiske folk skal få ideer om at det kan gjøres noe med deres regime. Kan Putin vise til, gjennom massiv spinning av nyhetsbildet, at det er det rene kaos og nazisme, fascisme, oligarker og høyreradikale banditter som herjer og ødelegger Ukraina så er det hans forsikring om at folk ikke reiser seg.

  Hennes kommentar om Nato/Gates er jeg langt på vei enig i, vesten har aldri vært flink til å forstå konsekvensene ved å trampe rundt i verden og hvor megen lidelse det avstedkommer. For ikke å tale om at det kontraproduktivt i forhold til hav man ønsker oppnå.

  Men å ta Obama for militær aggresjon i denne sammenheng er totalt på hodet. Russland har siden dag en vist at Obama forsikret det ikke ville bli noen militær respons, derfor betaler sivile i Donetsk og Luhansk prisen med sine liv i dag. Så falske er vi, Wagenknecht inkludert.

  En europeisk politikk uavhengig av USA – det hadde jeg svært gjerne sett.

 3. Whisper it, but it’s working. A new procurement law scraped through the corrupt old parliament and removes the loopholes that allowed the annual $15bn to be stolen. Punishments for corruption are tougher, registers on property are better, checks on officials’ expenditure are tighter.

  This is what the revolution is about: Ukrainians trying to wrest control of their country from the oligarchs of Donetsk, Dnepropetrovsk and elsewhere who – with help from east and west – have robbed them for 23 years. The left should be cheering them on.

  The east against west story does have one beneficiary: the Kremlin. In Ukraine Moscow is trying to preserve a crooked regime against the wishes of Ukrainians who want to live with dignity, because the old ways made it money. It also fears a united and stable Ukraine would join Nato. That’s why Russia is sheltering Yanukovych, and threatening not to recognise the elections on 25 May. Russia is deploying its propaganda apparatus to present this as an ideological struggle rather than a mercenary one. RT, the channel formerly known as Russia Today, addresses the outside world, while state television channels bombard Russian-speakers with denunciations of the «fascists» in Kiev.

  Hele artikkelen her: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/may/19/ukraine-narrative-moscow-versus-washington-oligarchs

  • Pussig at du heier på en folkemordspolitikk. Det Porosjenko driver med er jo etnisk rensing og massive angrep på sivilbefolkninga i sitt eget land. Og du klapper!? Ubegripelig.

   • Hvor er den etniske rensningen din Steigan? Ikke sett noe til den.

    I krig skjer det overgrep på begge sider dessverre, men det er liten unnskyldning for Russiske styrker å delta i kamphandlinger på Ukrainsk jord. Heller lite til de store massakrene du har antatt ville komme. Like lite som for russiske ubåter å være i Stockholms skjærgård.

  • Men jeg hadde jo glemt. Du heier på etnisk rensing og angrep på sivile under falsk navn. Tøffere er du ikke.

 4. Takk for utleggingen av Sahra Wagenknecht-videoen. Hørte videre på mer av henne og er imponert. Hun har en god forståelse av de reelle økonomiske forhold (med at finanskapitalen i vesten har overtatt etter industrikapitalen, og at krise-«løsningene» har skapt massive overføringer til bankvesenet og påfylling av «Goldsacks» [GS:US]) – forståelse som f.eks. norske politikere briljerer i å mangle.

  Betryggende at slike stemmer – med vekt på saksinfo fremfor patos – fortsatt finnes, midt i Europas sterkeste industrinasjon Tyskland
  (som fortsatt er de facto okkupert av rundt 52.000 USAske soldater – jf. http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_Armed_Forces#Overseas -, mot 62.000 tyske – jf. http://en.wikipedia.org/wiki/German_Army#German_Army_today – men USA kontrollerer våpenforsyningene, bl.a. atomvåpen: «The German government has said on numerous occasions it would like to see those weapons removed, but there is no great chance of that happening anytime soon.» – jf. http://www.spiegel.de/international/world/us-modernizing-its-nuclear-arsenal-despite-criticism-over-weapons-a-932188.html).

  Enig: Tenk om en norsk opposisjons-parlamentariker hadde våget å snakke rett fram slik som Sahra W. gjør, istedenfor å være myk-kritiske medløpere. Trontaleinnlegget til MDG hadde takter – «Men det kutter ikke utslipp å gjenta 75 ganger at en vil forsterke klimaforliket, særlig når statsministeren samtidig varsler at vi ikke vil greie utslippsmålene. – jf. http://www.mdg.no/nyheter/rasmus-hanssons-trontaleinnlegg/ – men Hansson er vel overlesset av klimautfordringer allerede, slik vi alle egentlig burde være.

  Se også artikkel av 17.10.14 om «the deep connection between climate chaos, militarism, and war» – «Climate, Capitalism and the Left. Overlooking the Obvious With Naomi Klein» – http://www.counterpunch.org/2014/10/17/overlooking-the-obvious-with-naomi-klein/ :
  «The Pentagon is not only the largest institutional burner of fossil fuels on the planet; it is also the top arms exporter and military spender. America’s global military empire guards Big Oil’s refineries, pipelines, and supertankers. It props up the most reactionary petro-tyrannies; devours enormous quantities of oil to fuel its war machine; and spews more dangerous toxins into the environment than any corporate polluter.»

  Se videre dagens nyhet: http://e24.no/jobb/hevder-stoltenberg-diskuterte-nato-jobb-allerede-i-2011/23318228 – «Stoltenbergs rådgiver Trude Måseide avviser imidlertid (…) at utsiktene til toppjobben var en del av motivasjonen for å gå til krig mot Libya.» – Paradoksalt nærmere en ren bekreftelse kommer en ikke i politikken. Handling taler tydeligere enn ord.

  Stoltenberg på nikkedukke-topp (aka. generalsekretær) i NATO gjør det norske kommentariatet servilt overfor den US-NATO støttede nazismens herjinger i Ukraina – og villet historieløshet råder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.