Ukraina: Sjokoladeoligarken vant, millioner unnlot å stemme i øst

0

Ukraina: Sjokoladeoligarken vant, millioner unnlot å stemme i øst

Som ventet ble det sjokoladeoligarken Petro Porosjenko som vant presidentvalget i Ukraina (55%). Han var tydeligvis både Dagsrevyens og Børge Brendes kandidat, så der er det nok stor glede.

I følge den ukrainske nettavisa KyivPost var det 3,3 millioner velgere i Donetsk og 1,8 millioner i Luhansk som de facto ikke deltok i valget. Som kjent har disse regionene erklært seg som uavhengige republikker og gått sammen i noe de kaller Novorossija.

I Dagsrevyen lar Hans-Wilhelm Steinfeld og Børge Brende Porosjenko forsikre oss om at det nå skal bli demokrati og slutt på korrupsjon i Ukraina. For landet får nå en oligark som president som kunne kjøpe 45% av reklametida på TV – i tillegg til at han eier Kanal5, landets mest populære TV-kanal. Porosjenko var en av dem som finansierte «opprøret mot oligarkene» på Maidan-plassen.

På annenplass kom oligarken Julia Timosjenko (12%), som ble dømt for korrupsjon og svindel, og på tredjeplass kom oligarken Oleh Lyashko (8%). To dager før valget drepte Lyashkos private milits to føderalister under en vel planlagt mordaksjon i byen Torez i Donetsk.

Så nå blir det nok demokrati og sånn, særlig når IMFs nedskjæringsplan skal gjennomføres.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelEU-valget: Bred mistillit til systempartiene
Neste artikkelOm franska valet och Front National
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).