– De skyter på sitt eget folk

0

– De skyter på sitt eget folk

Dette var den skarpe anklagen som Vesten rettet mot regjeringa til Yanukovitsj i jauar 2014. Polen kalte inn Ukrainas ambassadør på teppet. EU-kommisjonen kom med skarpe advarsler. Utenriksminister Børge Brende ba myndighetene i Kiev om å gå i dialog med opposisjonen.

– Ukrainas ledere har et særlig ansvar for at landet ikke synker ned i en uforutsigbar voldsspiral, sier Brende i en kunngjøring.

Men det var i januar 2014. Nå er volden mange ganger verre og det drepes folk i titall på titall – om ikke mer. Det bombes fra kamphelikoptre og fly og det er satt inn stridsvogner.

Sjokoladeoligarken Porosjenko, som i følge Brende er en «vellykket forretningsmann», ventet ikke en gang til opptellinga etter valget var ferdig før han ga ordre til full krig mot separatistene i øst.

Jeg vil ikke holde noen dialog med kriminelle. Man snakker ikke mer terrorister. Anti-terrorist-operasjonen skal ikke vare i måneder – den vil bare vare noen timer, sa han før han formalt var innsatt som president.

Men Polen har ikke innkalt noen på teppet, Kerry har ikke kommet med noen alvorlige advarsler og ei heller EU-kommisjonen. Carl Bildt sender ingen rasende twitter-meldinger.

Det er visst greit å skyte på sitt eget folk hvis man er på lag med NATO.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.