– De skyter på sitt eget folk

8

– De skyter på sitt eget folk

Dette var den skarpe anklagen som Vesten rettet mot regjeringa til Yanukovitsj i jauar 2014. Polen kalte inn Ukrainas ambassadør på teppet. EU-kommisjonen kom med skarpe advarsler. Utenriksminister Børge Brende ba myndighetene i Kiev om å gå i dialog med opposisjonen.

– Ukrainas ledere har et særlig ansvar for at landet ikke synker ned i en uforutsigbar voldsspiral, sier Brende i en kunngjøring.

Men det var i januar 2014. Nå er volden mange ganger verre og det drepes folk i titall på titall – om ikke mer. Det bombes fra kamphelikoptre og fly og det er satt inn stridsvogner.

Sjokoladeoligarken Porosjenko, som i følge Brende er en «vellykket forretningsmann», ventet ikke en gang til opptellinga etter valget var ferdig før han ga ordre til full krig mot separatistene i øst.

Jeg vil ikke holde noen dialog med kriminelle. Man snakker ikke mer terrorister. Anti-terrorist-operasjonen skal ikke vare i måneder – den vil bare vare noen timer, sa han før han formalt var innsatt som president.

Men Polen har ikke innkalt noen på teppet, Kerry har ikke kommet med noen alvorlige advarsler og ei heller EU-kommisjonen. Carl Bildt sender ingen rasende twitter-meldinger.

Det er visst greit å skyte på sitt eget folk hvis man er på lag med NATO.

KampanjeStøtt oss

8 KOMMENTARER

  1. Nu kan vi säkert förvänta oss att FN inför en flygförbudszon i Ukraina, som man gjorde i Libyen. Så både det norska och svenska flygvapnet kan få jobb igen.

    • Motstandskamp? Er det når man brenner folk inne i hus og skyter dem som prøver å rømme? Hold mine foreldre unna slik Rinnan-virksomhet. Ellers blir du ikke lenge her.

    • Du fulgte ikke reglene for god folkeskikk og ble kastet ut av et kollektiv som jeg ikke har noen makt over. Derpå kalte du kollektivet fascister.
      Om du skal skrive her, må du bruke argumenter. Jeg gidder ikke å være vertskap for trolling.

  2. Hei. Sjekk ut amerikaneren Dan Carlins podcast om dette. Den kalles «Poking the Bear» og er en del av hans pod-cast serie Common Sense. Det er mye annet bra der også, og det er gratis å laste ned. 🙂 Men den episoden «Poking the Bear» er meget interressant i denne sammenheng. Han tar et oppgjør med folk som forsøker å provosere frem responser fra russerne. Om hvor farlig det er, og hvor lite gjennomtenkte disse politikerne er.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.