– Berlusconi hadde direkte avtale med mafiaen

0

– Berlusconi hadde direkte avtale med mafiaen

Italiensk Høyesterett har slått fast at Silivio Berlusconi hadde direkte økonomiske forbindelser med mafiaen i nesten to tiår. Det var i forbindelse med dommen over Berlusconis nestkommanderende Marcello Dell’Utri for sammensvergelse med mafiaen at dette ble slått fast.

I 18 år, fra 1974 til 1992 var Marcello Dell’Utri garantist for avtalen mellom Berlusconi og Cosa Nostra heter det i dommen.«I den perioden vi snakker om dreier det seg om vedvarende og kontinuerlig kriminalitet, sa dommer Galasso.

Dommeren slo fast at avtalen mellom mafiaen og Berlusconi, som Dell’Utri sørget for i 1974, ble inngått «bevisst og med vilje».

Men det var ikke derfor finanskapitalen i Europa krevde ham avsatt i 2011. I følge Tim Geithner skjedde det først da han nektet å betale Italias gjeld.

Forrige artikkelDe ti mest leste i 2014
Neste artikkelLibyakrigen: – Norge tøyde FN-mandatet
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).