Marc Faber: – Krakket i 2014 blir verre enn det i 1987

0

Marc Faber: – Krakket i 2014 blir verre enn det i 1987

«Jeg tror at det vi vil se de nærmeste tolv månedene er et krakk av 1987-typen,» sa Marc Faber på TV-programmet Futures Now, og han føyde til: «Jeg tror det blir enda verre.»

Marc Faber er også kalt «Doctor Doom» fordi han ved et par tilfeller har varslet kommende krakk.

Jeg tror markedet langsomt innser at Federal Reserve ikke har peiling. De har ingen idé om hva de gjør. Derfor faller investorenes tillit, etter min mening.

På den svarte mandagen 19. oktober 1987 falt Dow Jones-indeksen med 22,6%.

Faber tjener millionene sine på spekulasjon, så man skal ta ham med en passelig klype salt. Men det er et faktum at Federal Reserves trykking av penger har skapt en børsboble som ikke har noen som helst sammenheng med situasjonen i amerikansk økonomi eller i verdensøkonomien. Markedsverdien av aksjene på de amerikanske børsene er i dag 15% større enn USAs BNP.

De er dermed like mye overvurdert som rett før krakket i 2008.

Men krig pleier jo å få fart på økonomien.

Forrige artikkel20 år med apartheid under et annet navn
Neste artikkelDet er ennå mulig å hindre krigen
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).