Bulgaria fortviler over EU-parlamentet

0

Bulgaria fortviler over EU-parlamentet

EU-parlamentet ønsker å stoppe gassrørledningen South Stream som skal gå fra Russland via Bulgaria til Hellas, Italia og Østerrike. EU-parlamentarikerne gjør dette for å «straffe Russland».

Dette får bulgarske politikere til å fortvile. Den bulgarske energiministeren Dragomir Stoynev sa på en følelseladet pressekonferanse 17.04.2014:

South Stream er et langsiktig infrastrukturprosjekt som har stor strategisk betydning. Nå vil de (EU-parlamentet) stoppe South Stream. Hvordan skal vi da kunne utvikle oss?

Gazprom har allerede startet bygginga av den bulgarske delen av South Stream. Prosjektet har en prislapp på 3,5 milliarder euro. Gassleveransene er planlagt å begynne i desember 2015. Transitten til andre land vil gi Bulgaria en årlig inntekt på 715 millioner euro.

Bulgaria er i en desperat økonomisk situasjon. Etter 10 år med EUs og IMFs nedskjæringspolitikk er på randen av sammenbrudd. Dette har ført til en permanent økonomisk krise og tallrike demonstrasjoner.

I sin visdom tenker så EU-parlamentet å torpedere det eneste prosjektet som kan gi et visst løft i Bulgarias økonomi. Hva skal man med fiender når man har slike venner?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelJohn Kerry og løpeseddelbløffen
Neste artikkelGabriel Garciá Márquez: – Hvorfor måtte Allende dø?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).