Bulgaria fortviler over EU-parlamentet

0

Bulgaria fortviler over EU-parlamentet

EU-parlamentet ønsker å stoppe gassrørledningen South Stream som skal gå fra Russland via Bulgaria til Hellas, Italia og Østerrike. EU-parlamentarikerne gjør dette for å «straffe Russland».

Dette får bulgarske politikere til å fortvile. Den bulgarske energiministeren Dragomir Stoynev sa på en følelseladet pressekonferanse 17.04.2014:

South Stream er et langsiktig infrastrukturprosjekt som har stor strategisk betydning. Nå vil de (EU-parlamentet) stoppe South Stream. Hvordan skal vi da kunne utvikle oss?

Gazprom har allerede startet bygginga av den bulgarske delen av South Stream. Prosjektet har en prislapp på 3,5 milliarder euro. Gassleveransene er planlagt å begynne i desember 2015. Transitten til andre land vil gi Bulgaria en årlig inntekt på 715 millioner euro.

Bulgaria er i en desperat økonomisk situasjon. Etter 10 år med EUs og IMFs nedskjæringspolitikk er på randen av sammenbrudd. Dette har ført til en permanent økonomisk krise og tallrike demonstrasjoner.

I sin visdom tenker så EU-parlamentet å torpedere det eneste prosjektet som kan gi et visst løft i Bulgarias økonomi. Hva skal man med fiender når man har slike venner?

KampanjeStøtt oss

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.