SV: Held fram med å støtte Ukraina!

0

SV: – Held fram med å støtte Ukraina!

I en kronikk i VG skriver Bård Vegar Solhjell og Snorre Valen fra SV:

– Vi kan delta i den økonomiske bistanden til Ukraina
– Vi kan støtte oppbygging av rettsstat og demokrati. Omfattande korrupsjon og politiske koplingar til oligarkane er eit hovudproblem for det ukrainske demokratiet, og for økonomien.
– Vi må pleie brei kontakt med landet, gjennom handel og investeringar og politiske besøk.

Høflig nok nevner ikke de to SV-lederne at USA og EU deltok aktivt i å forberede og støtte statskuppet i Kiev. En bagatell som nazistenes rolle i kuppet og kuppregjeringa er de ikke en gang borte i.

Og enda er ikke en gang tre år siden partiet støttet bombing av Libya.

Forrige artikkelTolfa: Carnevale 2014
Neste artikkel17. mai på Eidsvold og 21. februar på Maidan?
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).