Skyte seg i foten for å straffe Russland?

2

Skyte seg i foten for å straffe Russland?

Den ikke helt ukjente spekulanten George Soros investerte som kjent mye i den såkalte demokratibevegelsen i Kiev gjennom sine stiftelser. Nå er han ute med et forslag om hvordan USA kan straffe Russland:

Det samme er Financial Times inne på. De mener at et slikt salg vil kunne «presse ned prisene på verdensmarkedet med 10-12 $ per fat.»

De som ikke vil bli så glade dersom USA gjør slik Soros foreslår er Saudi-Arabia, som er blitt avhengig av en høy oljepris for å holde misnøyen i landet i sjakk. I 2014 kommer Saudi-Arabia til å bruke opp alle oljeinntektene sine for å balansere budsjettet.

Andre som heller ikke vil sprette sjampanjen er de store oljeselskapene som er avhengige av en oljepris på over 100$–120$ per fat for å tjene penger på nye oljefelt. Med et stort fall i oljeprisen vil nyinvesteringene i oljefelt stoppe helt opp.

Hvis ikke Russland skjerper seg, kan Obama true med å skyte seg i den andre foten også.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


2 KOMMENTARER

  1. Hvilke mottiltak kan Russland gjøre?
    Kan Russland gjøre det samme som USA og øke sin oljeeksport slik at oljeprisen presses ytterligere nedover slik at enda flere oljeprodusenter får problemer inkl USA? Tapte eksportinntekter på olje for Russland kan kompenseres gjennom økte gasspriser (og de land som importerer både russisk gass og olje vil totalt sett ikke betale så mye mer til Russland, men mulig at Tyskland og noen andre land da vil få litt dyrere energi totalt sett).

    • Russland har en hel serie med muligheter til å svare på dette. Både fransk, tysk og italiensk kapital har mye å tape på en handelskrig med Russland. Olje- og gassmarkedet handler dessuten både om langsiktige og kortsiktige priser. En oljedumping vil umiddelbart virke på de kortsiktige prisene, men USA kan ikke selge det strategiske lageret sitt mange ganger. Hvis investeringer stoppes kan resultatet like gjerne bli at dumpinga fører til en økt pris på lengre sikt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.