Skyte seg i foten for å straffe Russland?

0

Skyte seg i foten for å straffe Russland?

Den ikke helt ukjente spekulanten George Soros investerte som kjent mye i den såkalte demokratibevegelsen i Kiev gjennom sine stiftelser. Nå er han ute med et forslag om hvordan USA kan straffe Russland:

Det samme er Financial Times inne på. De mener at et slikt salg vil kunne «presse ned prisene på verdensmarkedet med 10-12 $ per fat.»

De som ikke vil bli så glade dersom USA gjør slik Soros foreslår er Saudi-Arabia, som er blitt avhengig av en høy oljepris for å holde misnøyen i landet i sjakk. I 2014 kommer Saudi-Arabia til å bruke opp alle oljeinntektene sine for å balansere budsjettet.

Andre som heller ikke vil sprette sjampanjen er de store oljeselskapene som er avhengige av en oljepris på over 100$–120$ per fat for å tjene penger på nye oljefelt. Med et stort fall i oljeprisen vil nyinvesteringene i oljefelt stoppe helt opp.

Hvis ikke Russland skjerper seg, kan Obama true med å skyte seg i den andre foten også.

 

 

Forrige artikkelVårjevndøgn – Equinozio di primavera
Neste artikkelAtt se sig själv i andra
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).