Obama vet (antakelig) hvor Kosovo er

2
Kilde: Verdensbanken. Kart: PS

Obama vet (antakelig) hvor Kosovo er

I en skarp polemikk mot folkeavstemninga på Krim-halvøya og mot at løsrivelsen av Krim ble sammenliknet med løsrivelsen av Kosovo fra Serbia, sa Barack Obama:

…Kososvo forlot først Serbia etter en folkeavstemning som ikke var organisert utenfor internasjonal lov, men i nøye samarbeid med FN og med Kosovos naboer. Ikke på langt nær noe av dette skjedde på Krim.

Nå var det ikke noen folkeavstemning i Kosovo. Uavhengighetserklæringen ble vedtatt av provinsforsamlinga i Kosovo – uten noen forutgående folkeavstemning. Avstemningen ble fordømt av det serbiske mindretallet og av Serbia. Dermed var det heller ikke noe samarbeid med FN eller med Kosovos naboer.

Camp Bondsteel i Kosovo er forresten en av USAs største militærbaser.

Nå er det jo ikke så uvanlig at amerikanere har problemer med samtidshistorie og geografi. Da USA angrep Irak var det bare en av sju unge amerikanere som kunne finne Irak på et kart.

Men det er litt mer skummelt når en mann som er i den posisjonen at han kan utslette store deler av menneskeheten ved å trykke på en knapp, har så slette kunnskaper.

KampanjeStøtt oss

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.