Julia Timosjenko sier hva hun vil gjøre med russerne

3

Julia Timosjenko, tidligere statsminister i Ukraina, som ble dømt og fengslet for korrupsjon, er en av presidentkandidatene ved det kommende valget i Ukraina. Wikipedia skriver om henne:

Tymosjenko regnes som en av de mest vestligorienterte og liberale politikerne i Ukraina. Hun fikk tilnavnet «gassprinsessen» da hun ble rik gjennom privatiseringer av landets energisektor mens hun var energiminister. Det antas at hun har en formue på rundt 60 milliarder kroner. (VG 19. desember 2007)

Russisk etterretning har tatt opp en telefonsamtale hun har hatt med en partikollega der hun sier at Russland bør bli redusert til «brent jord» og de 8 millionene russere som bor i Ukraina bør utslettes med atomvåpen. Hun har bekreftet at telefonsamtalen fant sted, men hun hevder at det om de 8 millionene er klipt inn. Dette kan man jo tro hva man vil om. (Hun benekter ikke utsagnet om å redusere Russland til «brent jord».) Men det er jo interessant at hun regnes som «liberal».

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

  1. Litt sent, men likevel; jeg holder det ikke helt utenkelig (for å si det forsiktig) at svindeldommen mot henne (visstnok formelt for maktmisbruk) hadde solid grunnlag, hvor upålitelige ukrainske domstoler enn måtte være i sin alminnelighet. I EU så man visst stort på det og krevde henne løslatt. Så ble hun jo syk og, stakkar, men det synes også å ha bedret seg raskt etter maktovertagelsen. Enhver deal med den damen der nødvendiggjør å telle fingrene etter håndtrykket.

    • Hun er naturligvis en tjuv og en kjeltring som har stjålet en stor bit av nasjonalformuen. Opprøret på Maidan skal ha rettet seg mot oligarkene, og det fører til at enten sjokoladeoligarken eller gassoligarken blir president.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.