EU krever økt rovdrift på norsk gass

1

EU krever økt rovdrift på norsk gass

Norge og Russland er de to største gassleverandørene til Europa. Uten gass stopper næringsliv og det sivile samfunnet i Europa opp. Statskuppet i Ukraina, som EU og USA sto bak, har brakt forholdet til Russland til bristepunktet.

Men norsk gassproduksjon er inne i en kritisk fase, skriver Jan Herdal:

Med et rørgassuttak på 104 mrd. kubikkmeter som i fjor, vil erstatningsgraden (tilførsel av nye reserver i forhold til uttak) være nede i 23 prosent de kommende fem år. Det betyr ett av to: Enten fallende produksjon eller økende rovdrift på stadig skrumpende reserver.

Så arvesølvet tar slutt enda fortere.

KampanjeStøtt oss

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.