EU krever økt rovdrift på norsk gass

0

EU krever økt rovdrift på norsk gass

Norge og Russland er de to største gassleverandørene til Europa. Uten gass stopper næringsliv og det sivile samfunnet i Europa opp. Statskuppet i Ukraina, som EU og USA sto bak, har brakt forholdet til Russland til bristepunktet.

Men norsk gassproduksjon er inne i en kritisk fase, skriver Jan Herdal:

Med et rørgassuttak på 104 mrd. kubikkmeter som i fjor, vil erstatningsgraden (tilførsel av nye reserver i forhold til uttak) være nede i 23 prosent de kommende fem år. Det betyr ett av to: Enten fallende produksjon eller økende rovdrift på stadig skrumpende reserver.

Så arvesølvet tar slutt enda fortere.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelHvem gir du penger til, Brende?
Neste artikkelTolfa: Carnevale 2014
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).