Uran, gull, diamanter, mineraler

0

Tyskland gjør seg klar til krigen om Afrikas rikdommer

Den tyske TV-kanalen n-TV hadde nylig en reportasje som ikke la fingrene imellom når det gjelder Tysklands ønske om å delta militært i kampen mot Kinas innflytelse i Afrika.

Tysklands militære opptrapping begynner i samarbeid med Frankrike i Mali og Den sentralafrikanske republikk. Men forsvarsminister Ursula von der Leyen gjør det klart at dette bare er begynnelsen. Man planlegger allerede operasjoner blant annet i Somalia, Sudan og Vest-Sahara.

Reportasjen er svært tydelig på hva det handler om: «Det finnes gull, diamanter, uran, tømmer, kaffe og tallrike andre råvarer.»

De humanistiske påskuddene finner man på seinere.

Forrige artikkelUSA planlegger opptrapping i Syria
Neste artikkel«Kina gjør som kolonialistene i Afrika!»
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).