Pressefrihet: USA på 46. plass

2

Pressefrihet: USA på 46. plass

Med NSAs massive overvåking og George Bush’s Patriot Act har ikke akkurat USA markert seg som land of the brave, home of the free. Nå har Reporters Without Borders kommet med sin årlige pressefrihetsindeks, og der viser det seg at USA faller kraftig på rankingen, raskere enn noe annet land, faktisk, 13 plasser ned. Nå ligger USA på plassen bak Romania, rett foran Haiti. Landet holder fortsatt Niger og Serbia bak seg, men med denne farten varer det ikke lenge.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


2 KOMMENTARER

  1. Tja, pressefrihet? Massemedia i USA, som i resten av den vestlige verden, er vel i hendene på noen ganske få sionistiske hender, Pål? Derfor, å tale om pressefrihet er vel i realitet meningsløst, da det gir et inntrykk av at det foreligger noe som kan kalles pressefrihet? Dessuten, hva er massemedia, annet en rene politiske organ, som ikke bringer nyheter men heller domineres av meninger? I Norge/Sverige har vi vel Schibsted-Bonnier som dominerer og tilhører «klanen»? (Jeg minnes at de to familiene – til dels sammen- kjøpte seg inn i massemedia innover i Østersjøen, i god tid før «muren» falt… hmmm… Da har vi med noen som sitter med krystallkula i fanget. 😉 )

    • Hei. Du skriver «å tale om pressefrihet er vel i realitet meningsløst, da det gir et inntrykk av at det foreligger noe som kan kalles pressefrihet?»
      Dette har du naturligvis rett i.
      Jeg har skrevet en artikkel under tittelen Who are the Brain Police? som sier noe om dette. I Norge eies mediene av finanseliten, eller det er aviser som er så avhengige av politikernes gunst at de ikke tør annet enn å tekkes dem.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.