Pressefrihet: USA på 46. plass

0

Pressefrihet: USA på 46. plass

Med NSAs massive overvåking og George Bush’s Patriot Act har ikke akkurat USA markert seg som land of the brave, home of the free. Nå har Reporters Without Borders kommet med sin årlige pressefrihetsindeks, og der viser det seg at USA faller kraftig på rankingen, raskere enn noe annet land, faktisk, 13 plasser ned. Nå ligger USA på plassen bak Romania, rett foran Haiti. Landet holder fortsatt Niger og Serbia bak seg, men med denne farten varer det ikke lenge.

 

Forrige artikkelVinter i Tolfa
Neste artikkelFlommen i England truer dyrelivet
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).