Mer enn 500 indere døde i Qatar på to år

0

Mer enn 500 indere døde i Qatar på to år

Offisielle tall fra den indiske ambassaden i Doha, Qatar viser at siden januar 2012 har over 500 indiske migrantarbeidere dødd under arbeid med de store byggeprosjektene i Qatar.

Opplysningene kommer etter at avisa The Guardian i januar 2014 avslørte at 382 nepalesere hadde dødd på to år i Qatar, derav 185 i 2013.

Men slavearbeidernes liv teller ikke stort når det eneveldige diktaturet skal imponere verden med skyskrapere og fotball-VM.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkel«Kina gjør som kolonialistene i Afrika!»
Neste artikkel«Slår de ned opprøret blir det borgerkrig»
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).