Hysj-politiet brukte nederlandsk agent mot AKP

0
ABC-nyheter skriver:
Forhenværende AKP(m-l)-leder Pål Steigan i selvbiografi:

Avdekker at hysj-politiet brukte nederlandsk agent mot AKP

– Politiets overvåkingstjeneste POT førte dommere bak lyset for å få lov til å overvåke AKP, sier Steigan – som kommer med oppsiktsvekkende dokumentasjon om samarbeid med nederlandsk agent.

Torsdag 12.09.2013, kl. 18:03

Politiets overvåkingstjeneste POT brukte kontakt mellom partiet AKP(m-l) og det nederlandske maoistpartiet MLPN for å få domstolens tillatelse til å overvåke en rekke AKP-medlemmer på 1970-tallet.

I virkeligheten var det POT som samarbeidet med MLPN – som var dekkorganisasjon for de nederlandske hemmelige tjenestene.

Det skriver Pål Steigan i sin ferske selvbiografi «En folkefiende».

POT, som er forgjengeren til dagens Politiets sikkerhetstjeneste PST, brukte deretter denne historien til å føre domstolen bak lyset.

Les mer her.

Forrige artikkelØdeleggelsen av Libya – et samlet storting ansvarlig
Neste artikkelDet rødgrønne prosjektet er dødt!
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).