Ekstremvær herjer jorda rundt

3

Noen snakker om global oppvarming som noe som kanskje eller kanskje ikke kommer en gang i framtida. Glem denne tankegangen. Global oppvarming er her nå og gjør store skader på mennnesker og natur.

Ekstremvær gir rekordstore skader i USA. Skader fra tørke, hetebølger, flom og tornadoer har påført landet skader for 35 milliarder dollar i følge National Weather Service 17. august 2011. Og fortsatt vil nye orkaner gi enda flere skader. «En trenger ikke å være trollmann for å slå fast at 2011 vil gå inn i historien som et av de verste årene i USAs historie når det gjelder ekstremvær.

2011 har gitt Texas en langvarig og ekstrem hetebølge. Dette har ført til omfattende skog- og grasbranner som har ødelagt store avlinger og mange hundre boliger.

2011 har vært året for ekstrem tørke i sørstatene i USA

Etter at 2010 ga India lange perioder med temperaturer opp mot og over 50°C, fortsatte våren 2011 i samme spor. I følge The Times of India ble 80% av mangoavlingen ødelagt av ekstrem tørke. I Konkan-området fortalte bøndene om hvordan blomster og blader ble brent til støv av varmen. Der var avlingene nede i 10% av normalen.

November 2011: Verste tørke på 70 år i Mexico.

Russland hadde ekstremtørke og hetebølger i 2010 som førte til branner som igjen skadet hveteproduksjonen i stor skala. Dette førte umiddelbart til en kraftig økning av kornprisene på verdensmarkedet. I 2011 har Russland igjen vært rammet av ekstremvær. Volgograd har hatt temperaturer over 40°C og i Yakutia i Russlands fjerne østen viser satellittbilder at 4 millioner hektar er i brann. Permafrosten og tundraen smelter i det varme været.

Rundt fire millioner mennesker i den sørlige Sindh-provinsen i Pakistan er rammet av flom etter at kraftig regnvær har herjet området den siste uken.

KampanjeStøtt oss

3 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.