Velkommen til infomøte lørdag 29.4 kl 11-14, Litteraturhuset, Oslo!

Rovdriften, privatiseringa, krigene og angrepene på de demokratiske rettighetene bare fortsetter. Kapitalkreftene undergraver folks arbeidskår. Globalisering valser over nasjonal råderett. Kynisk profittjag ødelegger klima og miljø. Det er tidens store utfordringer. Samtidig gjør mainstream media, politikere og den økonomiske makteliten alt for å feie problemene under teppet og nedkjempe folks motstand. Alt dette gjør at det viktigere enn noen gang å utvikle systemkritiske medier som er uavhengige og har integritet, og som dermed kan avsløre det som foregår.

Jeg startet steigan.no som en blogg, men i løpet av litt over tre år er den blitt så mye mer enn det. I dag leses den av tusenvis av mennesker fast, og av titusener nå og da. Folk sier at den er blitt viktig både som nyhetskanal og en kritisk røst i et nokså ensrettet mediebilde.

Steigan.no har vært en nokså enslig stemme og kilde til kunnskap i forbindelse med krigene i Libya og Syria og statskuppet i Ukraina, bare for å nevne noen viktige områder. Det at USA akkurat nå har innledet det som i verste fall kan bli en storkrig i Syria, viser hvor stort behov det er for fakta, analyse og kritikk som taler krigshisserne og rustningsindustrien midt imot.

Nå er steigan.no mye mer enn en blogg. Det er mediekanal. Og prosjektet er blitt mye større enn hva jeg kan bære alene.

Derfor har jeg etablert et aksjeselskap som skal overta eierskapet til steigan.no og der jeg inviterer bredt til å være med. Formålet med selskapet er ikke kommersielt, men politisk, og selskapsformen er valgt dels for å skaffe kapital til omfattende satsing, dels for å å gjøre økonomi og organisering tydelig og transparent, men ikke minst for å få mange flere med på å skape denne alternative mediekanalen.

Her skal vi skape en nordisk nettavis som kan innta en nøkkelposisjon i kampen mot krigen, imperialismen og den globaliserte kapitalismen. Her skal de uavhengige, systemkritiske stemmene bli mer synlige og sette ny dagsorden. Steigan.no skal løftes et nivå opp til en versjon 2.0:

  • Mer avispreg, mer tematisk organisert
  • Flere skribenter
  • Debattside der folk inviteres til å bidra
  • Vi vil eksperimentere med web-TV

Kom på infomøtet den 29. april og hør mer om planene for steigan.no og hvordan du kan bidra!

 

 

Meld deg på her……

 

Hilsen

Pål Steigan – redaktør