Facebook tåler ikke at vi skriver kritisk om vaksinepass

0
IIllustrasjon til høyre: Arild Settli

I går publiserte vi en artikkel av Eirik Værnes med tittelen Skal Norge godta WHOs diskriminerende vaksinepass?

Den er en oppfølging av diskusjonene om endringer i de internasjonale helsereguleringene (IHR) som ble gjort på og etter WHOs møte i Genève, fra 27. mai til 1. juni.

Artikkelen er faktabasert, saklig og viser til kilder som de færreste vil betvile.

Det sentrale temaet til Værnes er at WHO og andre fortsetter å drive fram et digitalt vaksinepass som eventuelt vil bli et diskriminerende tiltak og som på en veldig hard måte vil dele samfunnet i «de vaksinerte» og «de uvaksinerte» uten at det vil ha noe helsemessig, faglig forankret grunnlag.

Dette er en del av stor internasjonal diskusjon, og slett ikke noe «ekstremt» eller «konspiratorisk» innlegg.

Men for Facebook ble det for sterk kost.

Mange lesere rapporterte at de ble blokkert da de viderepubliserte innlegget. Det samme ble vi og Facebook truet oss dessuten med «konsekvenser» hvis vi fortsetter å publisere liknende innlegg.

Sensuren skjedde så brått og i løpet av så kort tid at det er mest sannsynlig at det var en algoritme som var trent i å luke ut uønsket innhold og ikke noen angiver denne gangen.

Dette dokumenterer igjen den totalitære tilstanden som rår i samfunnet i dag. Normalt meningsskifte er blitt uønsket og det avgjøres av private selskaper som eies av de samme kreftene som eier vaksineoíndustrien.

Vanguard og BlackRock er de to største eierne i Meta (Facebook) og de er de to største eierne av Pfizer.

Det er opplagt at de ikke ønsker et kritisk søkelys på et «pass» som vil tvinge innbyggerne til å ta de vaksinene de blir rike på.

Forrige artikkelNakstad: – Kunne ha åpnet Norge raskere
Neste artikkelIran vil ramme Israel hardt med smart makt
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).