Google ble skapt av CIA og NSA

0
Mike Benz intervjues av Russell Brand.

Etterretningstjenestene skapte og utformet internett, Google, og sosiale medier for å perfeksjonere overvåking og kontroll av innbyggerne.

I 2017 skrev Jeff Nesbit en artikkel om opprinnelsen til Google og de andre teknogigantene som er blitt en del av dagliglivet vårt. Nesbitt var direktør for juridiske og offentlige spørsmål i National Science Foundation under Bush- og Obama-administrasjonene.

Artikkelen har tittelen:

Google’s true origin partly lies in CIA and NSA research grants for mass surveillance.

Han innleder artikkelen slik:

For to tiår siden jobbet det amerikanske etterretningsmiljøet tett med Silicon Valley i et forsøk på å spore innbyggere i cyberspace. Og Google er kjernen i denne opprinnelseshistorien. Noe av forskningen som førte til Googles ambisiøse opprettelse ble finansiert og koordinert av en forskningsgruppe etablert av etterretningssamfunnet for å finne måter å spore enkeltpersoner og grupper på nettet.

Etterretningssamfunnet håpet at landets ledende informatikere kunne ta ikke-klassifisert informasjon og brukerdata, kombinere det med det som kom til å bli kjent som internett, og begynne å skape profittbaserte kommersielle foretak for å dekke behovene til både etterretningssamfunnet og publikum. De håpet å lede superdatarevolusjonen fra starten for å forstå hva millioner av mennesker gjorde i dette digitale informasjonsnettverket. Det samarbeidet har gjort en omfattende offentlig-privat masseovervåkingsstat mulig i dag.

Historien om den bevisste opprettelsen av den moderne masseovervåkingsstaten inkluderer elementer av Googles overraskende, og stort sett ukjente, opprinnelse. Det er en noe annerledes skapelseshistorie enn den publikum har hørt, og forklarer hva Googles medgründere Sergey Brin og Larry Page satte seg for å bygge, og hvorfor.

Men dette er ikke bare opprinnelseshistorien til Google: Det er opprinnelseshistorien til masseovervåkingsstaten, og regjeringspengene som finansierte den.

Les hele artikkelen. Den er godt dokumentert og Nesbitt argumenterer godt, og ha den som referanse når du ser dette intervjuet med Mike Benz:

Se også:

Mike Benz er direktør for Foundation for freedom online.

Les også:

10 Times The Censorship Industry Suppressed Factually True Information

Forrige artikkelKunstsiloens giftige kilder
Neste artikkelFortsatt krig er meningsløs menneskeofring