Tjenestemann i USA: proxy-krigen i Ukraina har ikke klart å svekke Russland

0
Tupolev Tu-95MS Bear strategisk bombefly / Sputnik

«Vi har i løpet av de siste par månedene vurdert at Russland nesten helt har rekonstituert seg militært,» sa Kurt Cambell.

Av Kyle Anzalone.

Antiwar.com  – 4. april 2024.

En høytstående amerikansk tjenestemann sa at Russland nesten har rekonstituert alle sine militære tap i Ukraina. Et kjernemål for Det hvite hus sin stedfortrederkrig i Ukraina, med en foreløpig kostnad på 130 milliarder dollar, var å påføre Russland «strategisk nederlag» og etterlate landets styrker forkrøplet.

Viseutenriksminister Kurt Campbell talte på et arrangement arrangert av Center for New American Security, ei stor pro-krigs tankesmie i Washington, der han beklaget at Moskva raskt har kommet seg etter eventuelle tap påført på slagmarken.

«Vi har i løpet av de siste par månedene vurdert at Russland nesten helt har rekonstituert seg militært», sa han til forsamlingen onsdag.

Innrømmelsen fra Campbell tydeliggjør Washingtons fiaskoer under stedfortrederkrigen i Ukraina. Etter Russlands invasjon i februar 2022, lovet USA og Storbritannia president Volodymyr Zelensky at de ville gi alt Ukraina trengte for å vinne krigen og ta tilbake sine tapte territorier.

I april samme år forklarte forsvarsminister Lloyd Austin Washingtons overordnede politiske mål i krigen, der han sa: «Vi ønsker å se Russland svekket i den grad at de ikke kan gjøre den slags ting de har gjort, som å invadere Ukraina».

Men to år inn i konflikten er det klart at målet fortsatt er uoppnåelig. Mens Austin hevdet at sanksjoner ville ødelegge den russiske våpenindustrien, produserer Moskva flere ganger så mange artillerigranater som Ukrainas støttespillere til sammen. I tillegg har Russland utviklet nye våpen som ødelegger de ukrainske styrkene.

Russiske tropper har hatt jevn fremgang de siste månedene, og gradvis presset vestover, siden en stor ukrainsk retrett fra festningsbyen Avdiivka i februar. Zelensky virker stadig mer desperat og har godkjent flere skjebnesvangre angrep på russisk jord, samtidig som han senker Ukrainas minimumsalder for militær verneplikt til 25 år.

Likevel advarer noen ukrainske offiserer om at dette trekket kanskje ikke vil utgjøre noen forskjell på slagmarken. En offiser som tjenestegjorde under tidligere øverstkommanderende Valerij Zaluzhny sa: «Det er ingenting som kan hjelpe Ukraina nå, fordi det ikke er noen seriøs teknologi som kan kompensere Ukraina for den store massen av tropper Russland sannsynligvis vil kaste mot oss».

«Vi har ikke disse teknologiene, og Vesten har dem heller ikke i tilstrekkelig antall», la han til.


Originalen til denne artikkelen finner du her:

US Official Admits Ukraine Proxy War Failing to Weaken Russia

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Kyle Anzalone.

Om Kyle Anzalone

Kyle Anzalone er nyhetsredaktør for Libertarian Institute, opinionsredaktør for Antiwar.com og medvert for interessekonflikter sammen med Will Porter og Connor Freeman.

Forrige artikkelReservasjonsretten i EØS kan og må brukes!
Neste artikkelInflammasjon preger tarm-mikrobiomet i industrialiserte land
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).