Jemen angriper skip fra Israel, Storbritannia og USA i Rødehavet

0
Skjermdump fra video

Talsmannen for de jemenittiske væpnede styrkene sier at landets marineenheter har utført flere operasjoner mot britiske og israelske kommersielle fartøyer.

De jemenittiske styrkene angrep også amerikanske fregatter utenfor Jemens kyst. Regjeringspartiet Ansarullah sier at angrepene skjer i solidaritet med palestinerne på grunn av Israels krig mot Gaza. Dette melder den iranske kanalen PressTV.

Brigadegeneral Yahya Saree talte på en TV-sendt pressebriefing som ble sendt direkte fra den jemenittiske hovedstaden Sanaa søndag, og sa at landets styrker slo til mot det britiske containerskipet HOPE ISLAND i Rødehavet.

Han sa også at fartøyet ble truffet med «passende» marinemissiler, og understreket at treffet var direkte.

Jemenittiske marineenheter slo også til det israelske stykkgodsskipet MSC GRACE F i Det indiske hav. I tillegg målrettet de israelsk-eide containerskipet MSC GINA i Arabiahavet, sa Saree. 

Den høytstående jemenittiske militærtalsmannen bemerket at operasjonene ble utført med flere typer missiler, og understreket at de utpekte målene ble truffet nøyaktig.

Videre lanserte jemenittiske marinestyrker flere kampdroner under to separate operasjoner i Rødehavet, rettet mot flere av den amerikanske marinens fregatter.

Saree understreket at missilangrepene kom til støtte for den undertrykte palestinske befolkningen i Gaza og som svar på felles amerikansk-britisk aggresjon mot Jemen.

Seniormedlem fra Jemens øverste politiske råd, Mohammad Ali al-Houthi, kunngjorde 3. april at de jemenittiske væpnede styrkene fortsatt har mange militære overraskelser for å «forsvare Jemen og støtte Palestina». Dette skriver The Cradle.

«Vi har fortsatt mange militære overraskelser». sa Houthi til Jemens Al-Masirah TV, og la til: «Fiendens okkupasjon av deler av landet vårt hindret ikke målet vårt om å støtte Palestina».

«Fra kysten av Rødehavet eller utenfor den kan vi nå målene vi ønsker for å forsvare landet vårt og støtte Palestina … Vi har fortsatt mange militære overraskelser, og det er militære operasjoner som vi holder hemmelig som en del av en spesifikk mediestrategi», la den jemenittiske tjenestemannen til.

Jemen har informert Iran om at dersom det blir en regional krig har Jemen 400.000 soldater som er klare til å angripe USAs baser i Afrika og Midtøsten.

Forrige artikkelTre leger med kampanje for uavhengig granskning
Neste artikkelBiden ber Xi Jinping om «stabilisering» av forholdet mellom Kina og USA