Israelsk ekspert bestrider at Israel skjøt ned 99 prosent av iranske prosjektiler

0
Israelsk antiluftskyts

Den israelske analytikeren Or Fialkov sier at forfalskning av tall skaper unøyaktige oppfatninger blant hæren og folket i Israel.

Av Nyhetsdesken i The Cradle.

Den israelske militæreksperten Or Fialkov sa 17. april at myndighetene ga falsk informasjon om hvor mange av de iranske dronene og missilene som ble skutt ned under Teherans operasjon mot Israel i helgen. 

Israel hevdet den 14. april etter Irans Operation True Promise at 99 prosent av prosjektilene som ble avfyrt under operasjonen ble skutt ned eller avskåret. 

«Avskjæringsprosenten av missilene er omtrent 84 prosent, en veldig høy prosentandel, men ikke sammenlignbar med de tallene som IDF oppga, noe som ga følelsen av at det hadde vært en absolutt avskjæring av alle iranske trusler», sa Fialkov til den hebraiske avisen Maariv i et intervju som ble publisert onsdag. 

«Når de publiserer vanvittige suksessrater (99 prosent) og skaper en [falsk] tilstand av perfeksjon, kan det forårsake selvtilfredshet hos innbyggerne så vel som i militæret», la den israelske forskeren til. 

Han sa også at et iransk angrep på bosetninger ville ført til «betydelig høyere tap». 

Iran valgte å sikte mot militære anlegg i stedet. Etter den iranske operasjonen innrømmet Tel Aviv at Nevatim-flybasen i det sørlige Israel ble skadet i angrepet. Irans væpnede styrker sa at Nevatim-basen var stedet der israelske jetfly lettet for å angripe det iranske konsulatet i Damaskus. 

Teheran rettet også sine angrep mot etterretningssentra i Jabal al-Sheikh-fjellene mellom Syria og israelsk territorium, som «leverte etterretningen for det israelske luftangrepet på Irans diplomatiske oppdrag i Damaskus», sa den iranske hærsjefen generalmajor Mohammad Hossein Baqeri søndag. 

Myndighetene i Iran sa også at operasjonen deres var målrettet begrenset og nøye avstemt, og hadde som mål å sende en sterk melding om at Teheran er i stand til å gjøre mye mer. 

Flere iranske tjenestemenn har lovet et mye hardere angrep hvis Israel eskalerer situasjonen med en gjengjeldelse. 

«Denne operasjonen viste at våre væpnede styrker er klare», sa Irans president Ebrahim Raisi i en tale 17. april, og la til at Operasjon True Promise «brøt ned det sionistiske regimets ære». 

«Den minste handling av aggresjon» fra Israel vil føre til «en voldsom og alvorlig reaksjon», advarte han.


Kommentar:

I tillegg til det den israelske eksperten nevner kommer det faktum at dette var et angrep som ble varslet god tid i forveien og at det ikke inkluderte Irans mest avanserte våpen. Irans angrep var designet for å gi en advarsel ikke for å ødelegge mest mulig.

Forrige artikkelWHO-topp: – Vaksinepass var en svindel for å drive fram falske Covid-skudd
Neste artikkelBurkina Faso øker sin gullproduksjon og bygger infrastruktur