Israel trekker seg fra gisselforhandlingene etter å ha avvist Hamas’ siste tilbud

0

En israelsk tjenestemann sa at Israel ikke ville komme med et motforslag.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 8. februar 2024.

Israel trekker seg fra qatarske og egyptisk-medierte gisselsamtaler med Hamas, etter at statsminister Benjamin Netanyahu avviste den palestinske gruppens siste forslag, rapporterte The Times of Israel torsdag.

En israelsk tjenestemann fortalte Times at i stedet for å tilby et motforslag, vil Israel prøve å få USA til å legge press på Qatar, selv om Doha har insistert på at de bare er en megler og ikke kan kontrollere Hamas.

«Hovedmålet nå er å skape press fra amerikanerne og andre land på Qatar, og derfra legge press på Hamas, i tillegg til det militære presset, for å få dem ned fra deres vrangforestillinger», sa den israelske tjenestemannen.

Hamas forslag innebar en 135 dager lang våpenhvile i tre faser. Gjennom de tre fasene ville Hamas løslate alle gjenværende israelske gisler i bytte mot at Israel frigjorde tusenvis av palestinske fanger. Målet vil være å etablere en permanent våpenhvile innen utgangen av de 135 dagene.

Netanyahu avviste umiddelbart forslaget og sa at det var «ingen annen løsning enn total seier». Han kom med kommentarene etter et møte med USAs utenriksminister Antony Blinken, som var i regionen for å jobbe mot en gisselavtale, men han dro derfra uten ha noe å vise til.

Nå truer Netanyahu med at israelske tropper vil angripe den sørlige Gaza-byen Rafah neste gang, der mer enn én million fordrevne palestinere søker tilflukt. Israelske styrker bombet områder i Rafah på torsdag da amerikanske tjenestemenn advarte mot et angrep på byen.

Utenriksdepartementet sa at for Israel å gjennomføre en operasjon i Rafah, uten en plan for å beskytte sivile, ville være en «katastrofe». Men det er ingen tegn til at Biden-administrasjonen virkelig presser Israel til å endre sine planer, siden USA fortsetter å gi ubetinget militær og politisk støtte.

Den israelske nedslaktingen har drept nesten 28.000 palestinere, inkludert over 11.500 barn. Etter hvert som de israelske militæroperasjonene trekker ut, kan mange flere dø av sult og sykdom forårsaket av beleiringen.


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War.

Report: Israel Backing Off on Hostage Talks After Rejecting Hamas’s Latest Offer

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelRomertiden var den varmeste perioden de siste 2000 år
Neste artikkelKlimablokkens vrangforestillinger
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.