Israel ødelegger kontoret til belgisk hjelpeorganisasjon i Gaza

0
Minister for utviklingssamarbeid og storbypolitikk, Caroline Gennez, la ut bilder på X av bygningen som huset hjelpeorganisasjonens kontorer før og etter den ble ødelagt.
Av Kyle Anzalone.

The Libertarian Institute – 1. februar 2024.

Minister for utviklingssamarbeid og storbypolitikk, Caroline Gennez, la ut bilder på X av bygningen som huser hjelpeorganisasjonens kontorer før og etter den ble ødelagt.

Bygningen ble angrepet samtidig som Belgia nekter å kutte bistanden til FNs hjelpeorganisasjon for Palestina.

En belgisk tjenestemann la ut bilder som viste at bygningen som huser hjelpeorganisasjonens kontorer i Gaza, ble ødelagt av et israelsk luftangrep på den beleirede palestinske enklaven. Bygningen ble angrepet samtidig som Belgia nekter å kutte bistanden til FNs hjelpeorganisasjon for Palestina.

Minister for utviklingssamarbeid og storbypolitikk Caroline Gennez, la ut bilder på X av bygningen før og etter at den ble ødelagt. «Kontorbygningen til Enabel, det belgiske byrået for utviklingssamarbeid i Gaza, har blitt bombet og er fullstendig ødelagt», forklarte innlegget hennes. «Å angripe sivile bygninger er og forblir helt uakseptabelt».

Hun la til at Brussel hadde innkalt Tel Avivs ambassadør.

Executive Vice President for Quincy Institute, Trita Parsi, bemerket at Israel rammet det belgiske kontoret samtidig som Brussel motstår press for å kutte finansieringen til FNs hjelpeorganisasjonen for Palestina. «Belgia er et av de vestlige landene som har nektet å kutte støtten til UNRWA (FNs hjelpeorganisasjon). Så Israel bombet nettopp kontoret til det belgiske byrået for utviklingssamarbeid i Gaza», skrev han på X. «Dette er et direkte resultat av straffefriheten Washington har gitt Israel».

I forrige uke informerte Israel UNRWA om at et dusin av deres ansatte deltok i Hamas-angrepet 7. oktober. Byråets ledelse tok umiddelbart grep for å si opp de ansatte, selv om Tel Avivs bevis var basert på tilståelser gitt under avhør. Det er en tvilsom kilde, gitt Israels omfattende overgrep mot palestinske fanger de siste fire månedene.

Tel Aviv har siden hevdet at de også har bevis hentet fra mobiltelefoner.

USA, Tyskland og flere andre vestlige land kuttet støtten til UNRWA på grunn av de israelske påstandene. Linda Thomas-Greenfield, USAs ambassadør til FN, sa at Washington ikke ville gjenoppta finansieringen til UNRWA før organisasjonen gjennomgår betydelige reformer. «Vi må se på organisasjonen, hvordan den opererer i Gaza». Hun fortsatte: «Hvordan [UNRWA] styrer sine ansatte og for å sikre at personer som begår kriminelle handlinger, som disse 12 individene, blir holdt ansvarlige umiddelbart, slik at UNRWA kan fortsette det essensielle arbeidet de gjør».

Flere representanter som jobber med menneskerettigheter, har advart om at bistandskuttene vil presse Gaza ut i hungersnød og øke palestinernes død på Gazastripen. På søndag postet Michael Fakhri, FNs spesialrapportør for retten til mat, på X:

«Noen stater bestemte seg for å avfinansiere UNRWA for de påståtte handlingene til et lite antall ansatte. Dette straffer til sammen +2,2 millioner palestinere. Hungersnød var nært forestående. Hungersnød er nå uunngåelig».

Israel driver systematisk ødeleggelse av boligområder for at det skal bli umulig å vende tilbake.

Originalen til denne artikkelen finner du her:

Israel Destroys Belgian Aid Agency Office in Gaza

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Om Kyle Anzalone

Kyle Anzalone er nyhetsredaktør for Libertarian Institute, opinionsredaktør for Antiwar.com og medvert for interessekonflikter sammen med Will Porter og Connor Freeman.

Forrige artikkelUt med folkevettet – inn med dobbeltmoralen!
Neste artikkelHvorhen går den svenske skolen?
Kyle Anzalone er nyhetsredaktør for Libertarian Institute, meningsredaktør for Antiwar.com og medvert for Interessekonflikter sammen med Will Porter og Connor Freeman.