US Navy drepte 10 Ansarullah-krigere – Jemen mobiliserer til krig mot USA

0
Ansarullah lover krig mot USA

US Navy har senket tre av de jemenittiske houthienes hurtigbåter og drept ti av deres soldater. Jemen svarer med at de er klare til å gå til krig mot USA og ser fram til å ødelegge amerikanske baser i Midtøsten. Dette melder Iran Observer.

Dette har sprengstoff i seg til å kunne utløse en større krig i regionen.

Nyttårsaften angrep houthiene et amerikansk helikopter og skipet MAERSK Hangzhou med missiler fra en av hurtigbåtene deres.

En talsmann fra Ansarullah sier at de angrep skipet fordi det ikke svarte på den jemenittiske hærens advarsler.

Etter angrepet på MAERSK Hangzhou har rederiet bestemt seg for å ikke sende flere skip gjennom Rødehavet «inntil videre». Amerikansk eskorte var altså ikke betryggende nok.

Samtidig kommer meldingene om at hangaskipsgruppa USS Gerald R. Ford vil forlate det østlige Middelhavet, dit den ble sendt like etter starten av Israel-Hamas-krigen i oktober, i «de kommende dagene», sier to amerikanske tjenestemenn til ABC News. Det er interessant fordi hangarskipsgruppa var utplassert for å gi Israel ryggdekning i tilfelle en større krig med Hezbollah.

Mobilisering i Jemen

Tapet av de tre båtene og de ti soldatene har ført til at Jemen mobiliserer. Landet har en hær på to millioner mann, og den gjøres nå klar for konfrontasjon med USA.

En talsmann for Ansarullah sier at «USA skal få betale prisen» for å ha drept deres soldater. Et medlem av forsvarsrådet i Jemen sietr at det USA gjorde var en krigshandling og at USA nå må regne med at houthiene vil gi dem et militært svar.

Storbritannia vil gå til krig mot houthiene

Storbritannia planlegger å bli med i en USA-ledet militærkampanje mot de Iran-støttede houthiene i Jemen, for å stoppe gruppen fra å fortsette å forstyrre sjøtrafikken gjennom Rødehavet, rapporterer Sunday Times.

Rapporten, som siterer en ikke navngitt britisk regjeringskilde, sa at Storbritannia, USA og muligens et annet europeisk land snart vil sette i gang koordinerte luftangrep mot mål til sjøs eller i selve Jemen der houthiene er basert.

Kilden la til at enhver handling som Storbritannia tar vil være «begrenset», men «betydelig».

Her er det på sin plass å minne de fordums koloniherrer i London om at hvorvidt dette vil bli begrenset eller ei, ikke er noe bare de kan avgjøre. De vet ikke når, hvor og hvordan houthiene vil svare dersom Storbritannia går inn i krigen på denne måten. Ansarullah vil i så fall betrakte ethvert britisk mål som legitimt.

Forrige artikkelESA-godkjenningen av Sørlige Nordsjø 2 er ikke en gladsak, Terje Aasland!
Neste artikkelVi takker leserne for 2023 og ønsker et godt 2024