Netanyahu sier Israels krig i Gaza kan fortsette inn i 2025

0
Israels forsvarsminister Yoav Gallant til venstre og statsminister Benjamin Netanyahu.

Det israelske militæret har tidligere sagt at nedslaktingen vil fortsette ut 2024.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 17. januar 2024.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har sagt at Israels brutale kampanje i Gaza kan fortsette inn i 2025, melder israelsk TV.

Rapporten fra Israels Kanal 12 sa at Netanyahu kom med kommentarene under et møte med lokale rådsledere fra kibbutzer og andre lokalsamfunn nær Gaza-grensen.

Netanyahu fortalte dem at Israels nåværende vurdering er at operasjonene i Gaza vil fortsette inn i neste år. Før nyttår sa en israelsk militærtalsmann at israelske styrker vil kjempe i Gaza i hele 2024.

Den israelske nedslaktingen i Gaza har allerede drept over 24.000 palestinere, og mer enn 60.000 har blitt såret på litt over tre måneder. Mange flere forventes å dø av sult og sykdom forårsaket av den brutale beleiringen, med mindre det blir en umiddelbar våpenhvile og en stor humanitær hjelpeinnsats.

Martin Griffiths, FNs nødhjelpssjef, fortalte CNN denne uken at det «store flertallet» av de 400.000 palestinerne i Gaza som FN fastslo står i fare for å sulte, «faktisk er i hungersnød, ikke bare i fare for hungersnød».

Netanyahu har insentiver til å fortsette angrepet i Gaza så lenge som mulig, da hans politiske karriere er i fare. Meningsmålinger har vist at flertallet av israelerne ønsker at han skal gå av etter krigen. Noen amerikanske embetsrepresentanter er bekymret for at Netanyahu kan se det å fremprovosere en storkrig i Libanon som nøkkelen til sin politiske overlevelse.


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War.

Report: Netanyahu Says Israel’s Campaign in Gaza Could Continue Into 2025

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelAnders Tegnells tanker om covidpandemien
Neste artikkelWHOs generaldirektør i Davos: – Må forberede oss på sykdom X
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).