Hizbollah-leder: «unik mulighet til å frigjøre hver tomme av Libanon»

0

Hassan Nasrallah advarte om at den israelske bombinga av den libanesiske hovedstaden «ikke vil bli ubesvart» og avslørte at motstandsgruppa har utført over 670 operasjoner mot Israel de siste 90 dagene.

Av nyhetsdesken i The Cradle.

Hizbollahs generalsekretær Hassan Nasrallah avslørte 5. januar at den libanesiske motstanden siden 8. oktober har utført hundrevis av angrep mot Israel og kommentert den «muligheten» dette framskrittet har skapt ved den nåværende sørlige grensen.

«Vi befinner oss i et historisk tidspunkt, og presenterer en unik mulighet til å fullstendig frigjøre hver tomme av landet vårt og etablere en løsning som ivaretar landets suverenitet, en mulighet initiert av velsignelsene fra den libanesiske fronten,» sa Nasrallah under en tale på fredag som det har vært knyttet store forventninger til.

«Vårt svar på angrep på sivile omfattet den nøyaktige målrettingen mot ikke bare alle israelske grensesteder, men også en betydelig rekke steder og bosetninger i bakre linje. Motstanden utførte over 670 operasjoner de siste månedene, og noen dager opptil 23 operasjoner,» avslørte Hizbollah-lederen.

Nasrallah understreket at den israelske responsen på det svimlende antallet angrep på deres nordlige grense står i sterk kontrast til tidligere år. «I tidligere tider ville en enkelt operasjon ha resultert i omfattende ødeleggelser over hele Sør-Libanon,» bemerket han.

«De stedene som er mål for operasjonene omfatter 48 grensesteder og 11 bakre posisjoner. I tillegg ble 50 grensepunkter, der fiendtlige soldater søkte tilflukt, gjentatte ganger angrepet, sammen med 17 bosetninger.»

Videre hevdet han at det «virkelige dødstallet» blant israelske tropper er tre ganger høyere enn hva tjenestemenn i Tel Aviv har avslørt. Ifølge det israelske helsedepartementets kilder er det over 2000 drepte på nordfronten.

Når det gjelder gjengjeldelsen for bombinga av Beirut-forstaden Dahiyeh, sa Hizbollah-lederen at angrepet som drepte Hamas-lederen Saleh al-Arouri vil få en avgjørende respons på slagmarka.

«Drapet på sjeik Saleh Al-Arouri vil utvilsomt ikke forbli ubesvart eller ustraffet, avgjørelsen ligger i militære hender, og den vil utvilsomt bli gjennomført,» advarte Nasrallah. «Vi kan ikke være stille i møte med et så alvorlig brudd, siden det setter Libanon i fare.»

Han berømmet også de andre fraksjonene innenfor motstandsaksen for deres urokkelige støtte til det palestinske folket og muligheten de har til å slå tilbake mot vestlige imperialistiske interesser.

«Et fordelaktig resultat av den islamske motstanden i Irak som åpner en front til støtte for Gaza er de virkelige utsiktene for Irak til å frigjøre seg fra den amerikanske okkupasjonen,» sa han.

Etter å ha rettet oppmerksomheten mot Jemen, hyllet Nasrallah den Ansarallah-ledede regjeringen i Sanaa for «å ha utviklet seg fra å være en intern fraksjon til å bli en sentral del av den internasjonale kaqmpen, og tvinge verden til å regne med den til tross for forsøk på å marginalisere den».

Han minnet også den amerikanske regjeringa om at når det gjelder Jemen, står den overfor «titalls millioner jemenitter med en historie med å hindre aggressorer og påføre nederlag».

(Hizbollah transkriberes ofte også som Hezbollah.)

Kartet fra LMD viser det okkuperte Sør-Libanon og de okkuperte Golanhøydene.

Forrige artikkelRusslandshatet
Neste artikkelVåpen til Kiev: fredsnasjonen Norge er i tet
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.