Khmelnytskyi – utslettet Russland granater som inneholdt utarmet uran?

0
Av Larry Johnson.

Russlands luftangrep på den ukrainske byen Khmelnytskyi fanger mye oppmerksomhet på grunn av rapporter om en topp i gammastråler etter flere, massive eksplosjoner. Erfarne analytikere mener at økningen i gammastråling kan være en konsekvens av at de russiske bombene har sprengt britisk ammunisjon med utarmet uran til støv.

Bildet over viser det intakte våpenlageret like utenfor Khmelnytskyi tatt en tid før Russlands angrep. Khmelnytskyi ligger 350 kilometer vest for Kiev, noe som betyr at disse angrepene mest sannsynlig ble utført av kryssermissiler, som Kinzhal eller Iskander. Disse angrepene gir også levende bevis på at Ukrainas anti-missil luftforsvarssystem ikke eksisterer eller er deaktivert i og rundt Khmelnytskyi.

La oss se på noen av videobevisene. Det var minst tre bomber som traff dette våpenlageret. Det første treffet kommer klokken 04:29 (se den første videoen nedenfor, som viser de tre anslagene). Den bomben antente tilsynelatende sekundære eksplosjoner fra ammunisjon og eksplosiver lagret på dette anlegget. Det er en andre eksplosjon registrert klokken 05.07 etterfulgt av en massiv eksplosjon klokken 06.10, noe som resulterer i en svart soppsky som ruver over Khmelnytskyi.

4:29, 5:07 og 6:10

Følgende bilde viser hvordan det så ut etter angrepet. Det store krateret i øvre venstre del av bildet viser et par bygninger og skogteiger som ble utslettet. Kanskje dette angrepet, med flere missiler, vil ta livet av den slitne fortellingen om at Russland har gått tom for missiler og skraper bunnen av kassa.

Det er ikke klart om granater med utarmet uran ble tilintetgjort eller ikke. Det som er sikkert er at Ukraina mistet en enorm mengde ammunisjon av ulike typer som ikke enkelt eller raskt kan erstattes. Det er også bemerkelsesverdig at Russland har utført denne typen angrep, ikke alle med samme suksess, på flere steder over hele Ukraina de siste åtte dagene. Uansett hvilke små fremskritt Ukraina har klart på flankene til Bakhmut, kompenserer de ikke for det enorme tapet ved Khmelnytskyi. Dette er en grafisk påminnelse til ukrainerne vest for Kiev om at de er i krig og at ukrainske militæranlegg ikke er trygge.


Denne artikkelen ble først publisert på A Son of the American Revolution:

Khmelnytskyi — Did Russia Vaporize Depleted Uranium Shells?


steigan.no har siden våren 2014 advart mot denne krigen. Som den eneste dagsavisa i Norge går vi sterkt inn for at krigen avsluttes gjennom fredsforhandlinger, slik blant annet Brasil og Kina har foreslått.

Forrige artikkelUSAs klienter vant valget i Thailand
Neste artikkelFra radikal malersvenn til Støre-adjutant og ideologisk korsfarer
Larry Johnson
Larry C. Johnson er en veteran fra CIA og utenriksdepartementets kontor for bekjempelse av terrorisme. Han er grunnlegger og administrerende partner av BERG Associates, som ble etablert i 1998. Larry drev opplæring for USAs spesialstyrker i 24 år. Han har blitt utskjelt av både høyre og venstre.