USA: Stor økning i svangerskapsdødsfall

0

Av Dr. Peter McCullough.

Dr. Peter McCullough.

Moderne fødselshjelp i USA har hatt en stor innvirkning på å redusere dødeligheten under svangerskap i flere tiår. Nå ser vi en reversering av denne gode trenden. Fra begynnelsen av pandemien har det vært rapporter med blandede resultater, for dødelighet blant svangre kvinner med covid-smitte og etter covid-vaksinasjon. Dessverre har mange kvinner fått begge deler i 2021 og fremover.

CDC rapporterer at rundt 65% av kvinnene har tatt en vaksine – de fleste før unnfangelsen, og resten i løpet av svangerskapet. Dette skjedde fordi CDC informerte gravide kvinner om å ta denne risikoen uten å garantere for helsen til moren eller babyen gjennom svangerskapet.

(Centers for Disease Control and Prevention – CDC, kontrollorganet for helse i USA)

Nå rapporterer CDC rekordhøye dødsrater under svangerskap i 2021 sammenlignet med tidligere tiår, og som rapporten til Hoyert viser, en trinnvis økning for dødsfall under eller kort tid etter svangerskapet. Alle grupper har en økning, men det er mest alvorlig for afroamerikanske kvinner.

Mens nedstengninger, redusert tilgang til svangerskapsomsorg og en rekke faktorer kan være relatert til mødrenes utfall, overser CDC-rapporten bevisst store eksponeringer for smitte, akutt covid- sykdom som kunne ha spilt en rolle i 2020, og covid-vaksineringer som 65 % av mødrene hadde i 2021. CDC må være åpne om alle tall om covid-tilfeller og vaksineringer for forskerne, for en snarlig epidemiologisk evaluering av disse urovekkende trendene. Død blant gravide bør være en topp-prioritet for folkehelseforskere.

Kvinner i fertil alder og gravide bør avstå fra covid-vaksinering, spesielt med graviditets-kategori X-status, og usikkerheten med vaksinenes kort- eller langsiktige sikkerhet.

COVID-19 vaccination among pregnant people aged 18-49 years overall, by race and ethnicity, and date reported to CDC – Vaccine Safety Datalink,* United States, April 10, 2023

Maternal Mortality Rates in the United States, 2021 Donna L. Hoyert, Ph.D., Division of Vital Statistics, Accessed April 10 2023

McCullough PA. COVID-19 Vaccines Remain Pregnancy Category X Products Should Never Have Been Administered in Pregnant Women and Those of Childbearing Age


Av Dr. Peter McCullough, kardiolog, og tidligere professor ved Texas A&M University.
Oversatt fra engelsk av Northern Light for Derimot.no.

Denne artikkelen ble først publisert på bloggen til Dr. Peter McCullough:

US Maternal Death Rates Up Sharply

Forrige artikkelArbeidsfolk er motiverte til å streike: – Fly forbanna på kapitaleiere og toppledere
Neste artikkelKontrollorganer som skal regulere farmasøytisk industri er finansiert av den