Se 867 militærbaser på nytt nettbasert verktøy

0

Av David Swanson, 15. november, 2022

World BEYOND War har lansert et nytt online verktøy som lar brukeren se en globus merket med 867 amerikanske militærbaser i andre land enn USA. Du kan zoome inn for en satellittvisning og detaljert informasjon om hver base. Verktøyet tillater også filtrering av kartet eller listen over baser etter land, regjeringstype, åpningsdato, antall personell eller dekar land okkupert.

Denne visuelle databasen ble undersøkt og utviklet av World BEYOND War for å hjelpe journalister, aktivister, forskere og individuelle lesere med å forstå det enorme problemet med overdreven forberedelse til krig, som uunngåelig fører til internasjonal mobbing, innblanding, trusler, eskalering og masseovergrep. Ved å illustrere omfanget av det amerikanske imperiets militære utposter, håper World BEYOND War å rette oppmerksomheten mot det større problemet med krigsforberedelser. Takk til davidvine.net for en rekke opplysninger som er inkludert i dette verktøyet.

Utsnitt av kartene i databasen.

USA, i motsetning til alle andre nasjoner, opprettholder dette massive nettverket av utenlandske militære installasjoner rundt om i verden. Hvordan ble dette skapt og hvordan videreføres det? Noen av disse fysiske installasjonene er på land okkupert som krigsbytte. De fleste opprettholdes gjennom samarbeid med regjeringer, mange av dem brutale og undertrykkende regjeringer som drar nytte av basenes tilstedeværelse. I mange tilfeller ble mennesker fordrevet for å gi plass til disse militære installasjonene, ofte frata folk jordbruksland, påføre store mengder forurensning til lokale vannsystemer og luft, og eksisterer som en uvelkommen tilstedeværelse.

Her har vi brukt verktøyet for å vise USAs base på Ørland.
Her har vi brukt verktøyet for å vise USAs base på Ørland.

Amerikanske baser i fremmede land øker ofte geopolitiske spenninger, støtter udemokratiske regimer og fungerer som et rekrutteringsverktøy for militante grupper som motsetter seg den amerikanske tilstedeværelsen og de regjeringene som militærbasenes tilstedeværelse styrker. I andre tilfeller har utenlandske baser gjort det lettere for USA å starte og gjennomføre katastrofale kriger, inkludert de i Afghanistan, Irak, Jemen, Somalia og Libya. Over hele det politiske spekteret, og til og med innen det amerikanske militæret, er det en økende erkjennelse av at mange oversjøiske baser burde vært stengt for flere tiår siden, Men byråkratisk treghet og misforståtte politiske interesser har holdt dem åpne. Estimater av den årlige kostnaden for USA, fra sine utenlandske militærbaser, varierer fra $ 100 til 250 milliarder.

Se en video om det nye baseverktøyet:

YouTube player

See 867 Military Bases on New Online Tool

Oversatt for Steigan.no av Hans Snøfjell.


David Swanson er forfatter, aktivist, journalist og radiovert. Han er administrerende direktør for WorldBeyondWar.org og kampanjekoordinator for RootsAction.org. Swansons bøker inkluderer War Is A Lie og When the World Outlawed War. Han blogger på DavidSwanson.org og WarIsACrime.org. Han er vertskap for Talk Nation Radio. Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på WorldBeyondWar.org.

Forrige artikkelFå freden på skinner og Norge ut av våpensmiene!
Neste artikkelViagra som propagandavåpen
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.