Russland sier at Ukraina igjen beskyter atomkraftverket Zaporizhzhia

0
Illustrasjon: Shutterstock

IAEA fordelte ikke skyld for angrepene på det russiskkontrollerte anlegget, men kalte dem «ekstremt urovekkende»

Av Dave DeCamp, Anti-War, 20. november, 2022

Russland sa søndag at ukrainske styrker igjen beskyter atomkraftverket Zaporizhzhia (ZNPP) i det russiskkontrollerte Sør-Ukraina.

Ukraina anklaget Russland for å stå bak angrepene, men ZNPP har vært under russisk kontroll siden mars. Renat Karchaa, rådgiver for det russiske atombyrået Rosatom, sier det var ukrainsk beskytning mot anlegget lørdag og søndag.

«De skjøt ikke bare i går, de skyter i dag, det er beskytning akkurat nå. Per nå er det registrert rundt 15 treff ved kjernekraftverket. Ethvert artilleriangrep mot atomkraftverket setter atomsikkerheten i fare,» sier han, ifølge det russiske nyhetsbyrået TASS.

Den militære situasjonen i Ukraina 20. november fra SouthFront.org

Det russiske militæret sa i en uttalelse at til tross for beskytningen, forble strålingsnivåene normale ved anlegget. Uttalelsen anklaget Ukraina for å forsøke å skape «trusselen om en menneskeskapt katastrofe» ved ZNPP.

Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) bekreftet at det var angrep ZNPP på søndag og kalte dem «ekstremt urovekkende», men fordelte ikke skyld. «Den som står bak dette, det må stoppe umiddelbart. Som jeg har sagt mange ganger før, leker dere med ilden!» Det sier IAEA-sjef Rafael Grossi i en uttalelse.


Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp: 

Oversatt for Steigan.no av Hans Snøfjell.

Forrige artikkelFTX, finanssvindel, hvitvasking, Ukraina og Det demokratiske partiet
Neste artikkelDonbass-styrkene er baktalt i vestlige medier og forsvarer sin fremtid mot ukrainsk beskytning og fascisme
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.