«Wild West in Ukranium»

0
Tegning: Niels Gerhard Johansen

Av Niels Gerhard Johansen, samfunnsengasjert satiretegner.

Diplomatiet synes å være ute av bildet i Ukraina-konflikten og det er rene ville vesten. Som i de gode gamle Western-filmer skytes det på refleks. Skal det snakkes, skal det være revolverkulene som snakker. Vestlige land bidrar til denne samtalen så godt de kan og står i kø for å sende våpen til Ukraina som om det er eneste mulighet for å få slutt på elendigheten.

Diplomatiet er satt i skyggen av et spill på høyt plan. Trusler om atomvåpenbruk og 3. verdenskrig er en del av dette spillet. Ukraniums president, Zelenskryt, må vise at spillet ikke bare er et spill for galleriet. Han må vise at komikeren som gikk til valg på å få fred i Donbass ikke er en politisk marionettdukke, men en helt som redder verden fra de slemme.

Da er det forferdelig ubeleilig at en av vestens store revolvermenn oppfordrer til fred og avståelse av land til ondskapets fyrste. Henry Krigshissingers tale i Davos er jo rene dynamitten for alle krigshissere. Vesten har skutt seg selv i sanksjonsfoten og onde tunger sier at han bare er storkapitalens marionettdukke som spiller fredsdiplomat. 

Hvem vet? Mens vi prøver på at forstå spillets gang, fortsetter det ufortrødent og i tilfelle du ikke visste det, så er tittelen på filmen: «Wild West in Ukranium»… 

Vennlig hilsen

Niels Gerhard Johansen

Samfunnsengasjert satiretegner

Forrige artikkel–Vi måtte blottstille oss i media for å få hjelp til gutten vår Aksel (16)
Neste artikkelLO-kongressen – varierende om elektrisitet
Niels Gerhard Johansen
Niels Gerhard Johansen ble født i Danmark, bokstavelig talt i et kunstgalleri - faren var en profesjonell kunstner og drev et galleri og et verksted i kjelleren i familiens hjem. Som kunstner er han sjøllært og han legger vekt på sin egen observasjonssans og mitt ønske om å lage portretter og surrealistiske motiver. Han studerte på konservatorskolen ved Det Kongelige Kunstakademi i København. Av yrke er han malerikonservator har nå en stilling ved Norsk Folkemuseum. Hans nettside er her: https://nielsgerhard.wixsite.com/website