Vestlige våpen fra Ukraina oversvømmer det svarte markedet i Europa

0
Våpen som dette levert til Ukraina selges nå på svartemarkedet på internett

Siden begynnelsen av krigen i Ukraina har USA og andre NATO-land sendt toppmoderne tunge våpen til Kiev. Mange av våpensystemene havner imidlertid ikke foran i krigen– men på Internett. Det mørke nettet blir en nettgrossist for krigsutstyr. Og kundene er også lokalisert i Europa.

Panservernraketter, automatiske våpen, ammunisjon, droner eller til og med miner — Darknet-handlernes varehus er fulle. Tusenvis av våpensystemer som vestlige allierte sender til Ukraina kan bli funnet på nett for salg for alle og enhver som ønsker å kjøpe det.

Politiet vil få enorme problemer med væpnede terrorister

Men det er akkurat dette scenariet som truer. Det har aldri vært enklere å få tak i tunge NATO-våpen enn nå – sendt direkte fra Ukraina – til hvilket som helst sted i verden. Og til alle som kan betale. Utvalget fra Kiev inkluderer rifler, granater (fra 5 stykker), pistoler, kroppsrustninger. Det er skummelt: En enkelt selger har allerede fullført 32 vellykkede transaksjoner!

En selger har solgt 5 av disse på svartemarkedet. Nøyaktighet på 2000 meter: “Javelin” anti-tank missiler kan nå også kjøpes på Internett

Allerede under Balkankrigen opplevde man at tusenvis av håndvåpen rett og slett forsvant – og ble solgt på det svarte markedet til kriminelle organisasjoner eller til og med til terrorister. Internett gjør alt enda mer dramatisk.

Denne utviklingen skaper en massiv sikkerhetsrisiko for alle større vesteuropeiske byer: Den islamistiske leiemorderen i Wien kunne ha drept mange flere mennesker 2. november 2020 hvis han ikke bare hadde avfyrt en gammel kopi av en russisk automatrifle – men en «spyd» anti-tank missil. Cobra- eller Wega-enhetene ville også ha massive problemer mot terrorister med slik høyteknologisk bevæpning.

Denne artikkelen ble først publisert på Politikeren.


Som CNN rapporterte i vår vet ikke USA engang hva som skjer med våpnene de sender til Ukraina når de kommer inn i krigssonen.

«Vi har oversikt i kort tid, men når de kommer inn i krigens tåke, har vi nesten null,» sa en kilde som er vel informert om amerikansk etterretning. «De faller ned i et stort svart hull, og vi har nesten ingen anelse om hvor de blir av i det hele tatt etter en kort periode.»

Forrige artikkelSmarte bynettverk skal undergrave nasjonalstatene og fremme kapitalens agenda
Neste artikkelFra britiske trollfarmer til skjulte psyops: Den urovekkende bakgrunnen til Nina Jankowicz