Katastrofale tall for USAs økonomi

0
Dollar i fritt fall kan bli konsekvensen av finanskrigen mot Russland.

April ble verste måned for Nasdaq siden finanskrisa: Falt over 13 prosent. Det ble en blytung dag på Wall Street, med alle de største indeksene tydelig ned. Ikke siden 1932 har S&P 500-indeksen falt så mye i årets fire første måneder. Dette skriver avisa E24.

Avisa The Independent skriver:

Amerikanske aksjer falt fredag da markedet avsluttet en av sine verste måneder i nyere historie. Ved den avsluttende ringeklokka var dagens tall stygge. Nasdaq falt 4,2 prosent, Dow falt 2,8 prosent, og S&P 500 stupte med 3,6 prosent.

CNBC kaller fallet brutalt og viser denne kurven:

USAs dramatisk fall i handelsbalansen

Vel så viktig er det at USAs handelsbalanse stuper. Fallet begynte med koronakrisa og har fortsatt gjennom 2021. Første tertial 2022 har vært den rene elendigheten:

Kilde: TradingEconomics

Vi har ofte skrevet om USAs fall på steigan.no, men her ser vi det visualisert på en svært talende måte. USAs rolle som verdens ledende industrinasjon og eksportnasjon er over, slutt, finito.

Reuters (USA-vennlig kilde) skriver:

Underskuddet på varehandelen steg med 17,8 % til et rekordhøyt nivå på 125,3 milliarder dollar. Økninga reflekterte sannsynligvis både høyere volum og priser. Importen av varer akselererte 11,5 % til 294,6 milliarder dollar. De ble styrket av en økning på 15% i importen av industrielle forsyninger, som inkluderer petroleumsprodukter.

Les: Det gjør vondt når imperier brister

Forrige artikkelStans våpenleveransene! Øk den humanitære hjelpen! Redd Ukraina!
Neste artikkelDen europeiske kulturboikotten mot Russland stadig mer absurd – og den fører til motstand