Ulovlige biologiske laboratorier i Ukraina – U.S.A. spikret til veggen

0
Fra utspørring i Kongressen i USA

For kort tid siden hevdet skeptikere at påstanden om at USA hadde ulovlige biologiske laboratorier i Ukraina var falske nyheter og «konspirasjonsteorier». Etter de siste avsløringene, ikke minst fra viseutenriksminister Victoria Nuland, er det ikke lenger mulig. USA er tatt med buksene nede og er, som den uavhengige kommentatoren Gilbert Doctorow skriver, «spikret til veggen».

Gilbert Doctorow.

Av Gilbert Doctorow.

For et par dager siden, da jeg presenterte et sammendrag av den dramatiske informasjonen og advarslene som ble formidlet i den siste TV-briefingen av talsmannen for det russiske militæret, Igor Konoshenkov, fikk jeg tilbake fra noen lesere kommentaren om at alt dette bare var russisk propaganda, lik den typen propaganda vi regelmessig hører komme fra Pentagon og utenriksdepartementet. Påstandene om at biologiske våpen forbudt i henhold til internasjonal konvensjon ble produsert i eksperimentelle laboratorier i Kharkiv og andre ukrainske byer under programmer betalt for og overvåket av amerikanere, måtte være falske nyheter, fastholdt disse skeptikerne og kynikerne. Det samme måtte gjelde for Konosjenkovs påstand om at ukrainerne jobbet med skitne atombomber ved deres atomkraftverk i Zaporozhye, som nettopp hadde blitt tatt til fange av russiske styrker.

Ikke desto mindre fikk historien om biologiske våpenlaboratorier i går overbevisende bekreftelse fra det amerikanske utenriksdepartementet, da viseutenriksminister Victoria Nuland sa offentlig foran mikrofoner at USA frykter at deres biologiske laboratorier i Ukraina vil «falle i gale hender. ” Det er en veldig kronglete innrømmelse av at russernes påstander er helt sanne. USA skalker lukene mot den kommende stormen av internasjonal indignasjon, samtidig som de prøver å avlede oppmerksomheten fra seg selv ved å antyde at russerne kan gjøre noe dumt med det de finner.

Les og se: Tucker Carlson: Biden-administrasjonens innrømmelser om biologiske laboratorier er sjokkerende

Amerikansk unndragelse og forsøk på avledningsmanøvre ble imidlertid hindret da det kinesiske utenriksdepartementet også i går krevde en forklaring fra USA på hva amerikanere har gjort, ikke bare i deres ukrainske laboratorier, som lå i byer over hele Ukraina fra Kharkiv til Lviv, men i totalt 336 slike laboratorier spredt over hele verden. Den intense kinesiske bekymringa er forståelig siden et slikt laboratorium var i Wuhan, opprinnelsespunktet til Covid19.

Russiske eksperter var på TV 9. mars og forklarte hvordan lekkasjer fra disse laboratoriene har blitt overvåket de siste årene. I et slikt tilfelle skal 450 ukrainske sivile ha dødd av biologiske stoffer som forurenset boligblokka deres. Dette tallet, vil du merke, er høyere enn det totale antallet sivile dødsfall i den pågående «barbariske» russiske operasjonen i Ukraina som rapportert i The Financial Times (karakterisert som «barbarisk» av Andrew Bacevich, styreleder for Quincy Institute for Responsible Statecraft , en sjøloppnevnt amerikansk tenketank for fred). Russerne undersøker nå om utbrudd av svineinfluensa og fugleinfluensa som forårsaket kaos for husdyra deres i oppdrettsområder nær den ukrainske grensen kanskje kan være kunstig igangsatt av sabotører som kommer fra Ukraina. Arbeid med virus som kan overføres fra dyr til mennesker, ble angivelig også utført i de ukrainske anleggene.

Ukrainas hemmelige atomvåpenprogram

La oss nå gå til spørsmålet om Ukrainas program for å produsere atomvåpen, som Konoshenkov også nevnte i sin orientering. I dag sier russiske nyheter at de har mer enn bare dokumentariske bevis på en slik utvikling, som er i strid med Budapest-memorandumet fra 1994 og traktaten om ikke-spredning av atomvåpen, som Ukraina har undertegnet. Russerne hevder nå å ha funnet prøve «babybomber» som visstnok uten tvil vil bevise atomambisjonene til Kiev som USA var ansvarlig for.

Alt det foregående peker på hva som kan forventes når russerne avslutter sin demilitariserings- og denazifiseringskampanje i Ukraina i løpet av de neste ukene. De kan godt innkalle en internasjonal domstol for å reise sak mot ukrainerne som var ansvarlige for de ulovlige programmene som involverte masseødeleggelsesvåpen. Vi kan forvente at kineserne blir med dem i å lede domstolen, så vel som andre nært interesserte land. Det er også rimelig å forvente at denne domstolen vil identifisere og forsøke å utlevere deres amerikanske føringsoffiserer. Dette kan være vanskelig, fordi Moskva allerede i dag har sagt at amerikanerne på bakken i Ukraina som hadde tilsyn med laboratoriene for biologiske våpen, alle hadde diplomatpass. Russerne kan imidlertid, i likhet med amerikanerne, være svært ressurssterke i saker som dette.

Denne artikkelen ble først publisert på bloggen til Gilbert Doctorow.

U.S. Nailed to the Wall on Illicit Biological Weapons Labs in Ukraine

Se også kommentaren til Doctorow på TRT World:

YouTube player
Forrige artikkelTeknologi: Menneskelig «forstørrelse» – begynnelsen på et nytt paradigme
Neste artikkelVellykket Inngrep-konferanse
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.