Tyskland blokkerer Estland fra å sende våpen til Ukraina

0
Soldater fra Estland under militærparade i Kiev.

USA og allierte har begynt å tvile på om de kan stole på Tyskland mot Russland

Av Dave DeCamp, Anti-War.com.

Tysklands motstand mot å sende våpen til Ukraina og dets handelsforhold med Russland fortsetter å irritere USA og andre NATO-allierte. Wall Street Journal rapporterte tirsdag at amerikanske og europeiske tjenestemenn spør om Berlins bånd med Moskva gjør Tyskland til en «upålitelig alliert».

Tysklands nye koalisjonsregjering har vedtatt en politikk om ikke å sende våpen til potensielle konfliktsoner. Berlin har også vist til historiske erfaringer som en grunn til ikke å delta i den militære oppbyggingen i regionen, med henvisning til nazistenes krigsforbrytelser i Øst-Europa og i Sovjetunionen.

Tysklands resonnement er ikke nok for noen av landets allierte. Estland har ventet i over en måned på at Berlin skal gi godkjenning for at det baltiske landet skal sende 10 sovjetproduserte haubitser til Ukraina. Haubitsene tilhørte Øst-Tyskland, og etter tysk gjenforening ble våpnene sendt til Finland, som solgte dem til Estland.

Wall Street Journal-rapporten siterte Kristo Enn Vaga, en estisk forsvarstjenesteperson, som sa at Tyskland forsinket en tidskritisk avgjørelse. Han sa at hvis Russland invaderer Ukraina, kan Estland bli «den neste på den russiske bjørnens meny».

Et prosjekt som irriterer mange tjenestemenn i Washington er naturgassrørledningen Nord Stream 2 som Tyskland og Russland jobber med å få i gang. Byggingen av rørledningen ble nylig fullført til tross for press fra USA.

Søndag sa NATOs generalsekretær at han var «bekymret» over Europas avhengighet av russisk gass. Russland sørger for omtrent en tredjedel av EUs gassforsyning og Tyskland er avhengig av Moskva for mer enn 50 prosent av gassen, og disse tallene vil øke når Nord Stream 2 er operativ.

Oversatt av Redaksjonen i Derimot.no

Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Anti-War.com.

Forrige artikkelGlenn Greenwald: Kampanjen for å fjerne Joe Rogan fra Spotify
Neste artikkelCanada: Folkereisningen mot koronadiktaturet fortsetter
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.