Professor i Israel: «Helsedepartement, det er på tide å innrømme fiasko»

0

Israel er et av landene i verden med flest vaksinerte mennesker. Landet har allerede begynt å sette fjerde dose. Likevel opplever landet svært høye tall, både hva gjelder smittetilfeller og sykehusinnleggelser.

Professor Ehud Qimron, leder for avdelingen for mikrobiologi og immunologi ved Universitet i Tel Aviv og en av de ledende israelske immunologene, skrev 6.januar et åpent brev som skarpt kritiserer den israelske – og faktisk globale – ledelsen av koronaviruspandemien.

Professor Ehud Qimron (i midten) ved Tel Aviv University (Haaretz)

Helsedepartement, det er på tide å innrømme feil

Til syvende sist vil sannheten alltid bli avslørt, og sannheten om koronaviruspolitikken begynner å bli avslørt. Når de destruktive konseptene kollapser ett etter ett, er det ingenting igjen enn å fortelle ekspertene som ledet styringen av pandemien – «we told you so» – «hva sa vi?»

To år for sent innser dere endelig at et luftveisvirus ikke kan bekjempes, og at et slikt forsøk er dømt til å mislykkes. Dere innrømmer det ikke, for dere har nesten ikke innrømmet feil de siste to årene, men i ettertid er det klart at dere har mislyktes stort i nesten alle handlinger dere har tatt, og til og med media har allerede vanskelig for å dekke skammen deres.

Dere nektet å innrømme at infeksjonen kommer i bølger som blekner av seg selv, til tross for mange års observasjoner og vitenskapelig kunnskap. Dere insisterte på å tilskrive hver nedgang i en bølge utelukkende til deres handlinger, og så gjennom falsk propaganda «vant dere over pesten.» Og igjen beseiret dere det, og igjen og igjen og igjen.

Dere nektet å innrømme at massetesting er ineffektivt, til tross for at deres egne beredskapsplaner eksplisitt sa det (“Pandemic Influenza Health System Preparedness Plan, 2007”, s. 26).

Dere nektet å innrømme at restitusjon er mer beskyttende enn en vaksine, til tross for tidligere kunnskap og observasjoner som viser at det er mer sannsynlig at ikke-rekonstituerte vaksinerte mennesker blir smittet enn restituerte. Dere nektet å innrømme at de vaksinerte er smittsomme til tross for observasjonene. Basert på dette håpet dere å oppnå flokkimmunitet ved vaksinasjon – og dere mislyktes i det også.

Dere insisterte på å ignorere det faktum at sykdommen er flere titalls ganger farligere for risikogrupper og eldre voksne enn for unge mennesker som ikke er i risikogrupper, til tross for kunnskapen som kom fra Kina allerede i 2020.

Dere nektet å vedta «Barrington-erklæringen», signert av mer enn 60 000 forskere og medisinske fagfolk, eller andre sunn-fornuft-programmer. Dere valgte å latterliggjøre, baktale, fordreie og diskreditere dem. I stedet for de riktige programmene og personene har dere valgt fagpersoner som mangler relevant opplæring for pandemihåndtering (fysikere som sjefsrådgivere for myndighetene, veterinærer, sikkerhetsoffiserer, mediepersonell, og så videre).

Dere har ikke satt opp et effektivt system for rapportering av bivirkninger fra vaksinene, og rapporter om bivirkninger er til og med slettet fra Facebook-siden deres. Leger unngår å knytte bivirkninger til vaksinen, for ikke å forfølge dem slik dere gjorde med noen av kollegene deres. Dere har ignorert mange rapporter om endringer i menstruasjonsintensitet og menstruasjonssykluser. Dere skjulte data som åpner for objektiv og riktig forskning (f.eks. fjernet dere dataene om passasjerer på Ben Gurion flyplass). I stedet valgte dere å publisere ikke-objektive artikler sammen med senior Pfizer-ledere om effektiviteten og sikkerheten til vaksiner.

Uopprettelig skade på tillit

Men fra høyden av hybrisen din har dere også ignorert det faktum at sannheten til slutt vil bli avslørt. Og avsløringen har begynt. Sannheten er at dere har brakt offentlighetens tillit til dere til et enestående lavmål, og dere har erodert status deres som en autoritetskilde. Sannheten er at dere har brent hundrevis av milliarder av sekel til ingen nytte – for å publisere trusler, for ineffektive tester, for destruktive nedstengninger og for å ha forstyrret rutinen i livet de siste to årene.

Dere har ødelagt utdanningen til barna våre og deres fremtid. Dere fikk barn til å føle skyld, redsel, røyke, drikke, bli avhengige, droppe ut og krangle, slik skoleledere rundt om i landet bekrefter. Dere har skadet livsgrunnlag, økonomi, menneskerettigheter, psykisk helse og fysisk helse.

Dere baktalte kolleger som ikke overga seg til dere, dere vendte folket mot hverandre, splittet samfunnet og polariserte diskursen. Dere stemplet, uten noe vitenskapelig grunnlag, folk som valgte å ikke vaksinere seg som fiender av allmennheten og som spredere av sykdom. Dere fremmer, på en enestående måte, en drakonisk politikk for diskriminering, fornektelse av rettigheter og valg av mennesker, inkludert barn, for deres medisinske valg. Et utvalg som mangler epidemiologisk begrunnelse.

Når man sammenligner den destruktive politikken dere fører med den fornuftige politikken til enkelte andre land – kan vi tydelig se at ødeleggelsene dere har forårsaket bare har lagt til ofre utover de som er sårbare for viruset. Økonomien dere ødela, de arbeidsløse dere forårsaket, og barna hvis utdanning dere ødela – det er overskuddsofrene er et resultat av kun på grunn av deres handlinger.

Det er foreligger ingen medisinsk nødsituasjon, men dere har dyrket en slik tilstand i to år nå på grunn av maktbegjær, budsjetter og kontroll. Den eneste nødsituasjonen nå er at dere fortsatt fastsetter politikk og har enorme budsjetter for propaganda og psykologisk ingeniørarbeid i stedet for å styre dem til å styrke helsevesenet.

Denne nødsituasjonen må stoppe!

Professor Udi Qimron, Det medisinske fakultet, Tel Aviv University


Originalbrev på hebraisk: N12 News (6. januar 2022); oversatt av Google/SPR. Se også: Professor Qimrons spådom fra august 2020: «History will judge the hysteria» (INN).

Oversatt til norsk for steigan.no av Kari Jaquesson.

Forrige artikkelPandemien: For mange premisser er brutt – tilliten er oppbrukt
Neste artikkelKommuneoverlege ut mot Guldvog: − Grunnlaget er skjørt