USAs militære trekker hundrevis av soldater og flere våpensystemer ut av Midtøsten

0
Missilsystemer av typen Patriot er blant dem som skal trekkes ut av Midtøsten

Biden-administrasjonen reduserer antallet amerikanske antimissilsystemer kraftig i Midt-Østen i en større omstilling av sitt militære fotavtrykk der, sier talspersoner for USAs regjering.

Pentagon vil også trekke ut flere hundre soldater fra regionen, fordi de nå vil prioritere «utfordringene» fra Kina og Russland, heter det ifølge Wall Street Journal.

Pentagon henter omtrent åtte Patriot antimissilbatterier fra Irak, Kuwait, Jordan og Saudi-Arabia, ifølge tjenestemenn. Et annet antimissilsystem, kjent som et Terminal High Altitude Area Defense, eller Thaad-system, trekkes tilbake fra Saudi-Arabia, og kampfly-skvadroner som er utplassert i regionen reduseres, sa disse tjenestemennene.

De akselererte tilbaketrekningene gjenspeiler flere nylige endringer på bakken i Midtøsten, les USAs og Vestens nederlag der (vår kommentar, red.), så vel som Washingtons egne strategiske prioriteringer under Biden-administrasjonen. Etter hvert som krigen i Afghanistan trappes ned og angivelig avsluttes etter to tiår, vil Biden-administrasjonen samle styrker rettet mot Kina, USAs viktigste rival i konkurransen mellom stormaktene.

De siste reduksjonene, som ikke tidligere har blitt rapportert, begynte tidligere denne måneden, etter en samtale 2. juni der forsvarsminister Lloyd Austin informerte den saudiske kronprins Mohammed bin Salman om endringene. Den største reduksjonen av det militære fotavtrykket gjelder styrkene og våpensystemene i Saudi-Arabia, heter det fra Washington.

Joe Biden gjennomfører dermed den politikken Donald Trump gikk inn for, men som han ikke klarte på grunn av motstand i sin egen administrasjon og fra Demokratene i Kongressen.

Dette understreker på nytt at USA ikke lenger er den ubestridte supermakta som kan føre kriger over hele kloden når som helst og hvor som helst. Virkeligheten har innhentet sjøl kyllinghaukene i Biden-administrasjonen. Men merk også underteksten: Soldater og våpensystemer trekkes ut for å bli rettet mot Russland og Kina.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.