Helt meningsløst: Elever på videregående i Viken skal coronatestes hver uke

0
Hurtigtest fo COVID-19, Shutterstock

Viken gjør som Vestland og innfører ukentlig testing av elever på videregående skoler. – Det synes vi er flott, sier kommuneoverlege Barbro Kvaal i Indre Østfold til VG.

Kommentatoren George K. Gooding skriver om dette på Facebook:

Massetesting av elever brer seg i landet. Det skjer under slagordet om å kunne holde skolene åpne, til tross for at all erfaring så langt viser at det motsatte skjer, at stadig fler klasser og skoler blir sendt hjem.

Storbritannia har allerede prøvd ut dette regimet, og fant ut at det gav masse feilaktige prøvesvar og ikke bidro til noe særlig. Selvsagt skal vi gjøre det andre allerede har funnet ut ikke fungerer!

Grunnen til at de gjør det er så enkelt som dette: Elevene er den største gruppen mennesker som staten har mulighet til å forsyne seg av mht. massetesting.

Myndighetene har kontroll på elevene via skolene, på en måte de ikke har på noen andre. De fleste offentlige ansatte er fortsatt på hjemmekontor, der det er behov for det. I sitt iver etter å få tak på noen å masseteste, står elevene igjen som det eneste alternativet.

Dette er oppskriften på maktmisbruk fra staten. Tidligere har mange reagert når elever blir sjekket for narkotika på skolen, men nå er det plutselig topp å utøve gruppepress mot mindreårige elever til å avlegge en medisinsk prøve flere ganger i uken.

FHI er fortsatt krystallklare på at mindreårige ikke driver smitten i samfunnet, men det er altså de som skal hankes inn og mistenkeliggjøres på denne måten – fordi staten har tilgang på dem.

Vår kommentar: Nok et meningsløst «tiltak» fra myndighetene

Dette «tiltaket» har ingen faglig, vitenskapelig forankring. Det må nødvendigvis produsere en masse falske positive prøver, og det vil igjen bli brukt til å holde koronapanikken ved live og unntakstilstanden ved lag. Denne gangen misbrukes makta mot skoleelevene. Er det ikke noen voksne i lokalet som kan sette ned foten og si at nok er nok?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.