Influensa i USA: 10.000 dødsfall

15

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC) i USA har nær 19 millioner amerikanere blitt smittet med influensa så langt denne sesongen, og 180.000 er lagt inn på sykehus på grunn av sykdommen. 10.000 mennesker har allerede mistet livet på grunn av influensaviruset så langt, deriblant 68 barn. Årets sesong 2019-2020 skal være på vei til å bli en av de verste på årevis.

Foreløpige estimater for influensasesongen 2019-2020 i USA fra Centers for Disease Control and Prevention

Fra oktober 2018 til begynnelsen av mai 2019 døde opptil 61.200 mennesker på grunn av influensakomplikasjoner, mens opptil 647.000 mennesker ble lagt inn på sykehus (CDC). I løpet av influenssesongen 2017-2018 ble omtrent 900 000 mennesker innlagt på sykehus og 80 000 mennesker døde på grunn av influensakomplikasjoner.

Til sammenligning har Coronaviruset som herjer i Kina og i alle medier smittet mer enn 28.000 mennesker og tatt livet av 565 mennesker, ifølge data samlet av Johns Hopkins University . Disse tallene fortsetter å stige.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Dette blir som å sammenlikne epler og pærer.

  Måten amerikanerne beregner sine influensadøde, er stikk motsatt av den praksis som har vært rådende i Kina.
  I USA vil alle som får komplikasjoner som følge av viruset bli klassifisert som ofre, i Kina har de ikke brukt å gjøre det. Der bruker de den direkte dødsårsaken.
  Uansett så mener resten av Asia at det er grunn til bekymring, og de har erfaring fra før.
  Det ser i hvertfall ut til at kineserne tar dette veldig alvorlig.

 2. Avatar for runeulv runeulv says:

  Dødsårsak er egentlig ganske komplisert, da en terminal kreftpasient godt kan dø av influensa, og det er heller egentlig ikke riktig, da både influensa og kreftpasienter som regel dør av en eller annen organsvikt. En kreftpasient jeg jobbet for, døde av hjertesvikt, da cellegiften hadde gitt lungeproblemer som førte til at hjertet stoppet. .

 3. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Da var det “friendly fire”. Men han ville ikke fått cellegift om han ikke hadde kreft, forhåpentligvis.

 4. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Hvis du har sett noen undersøkelse som viser at kjemoterapi kurerer kreft er jeg interessert.
  Her vil de fleste sauer gå i spinn.

  “Vitenskap”

  Statistikk for lungekreft USA

  1930
  Forbruk 15.000 tonn tobakk
  Lungekreft rate 5 per 100.000
  Lungekreft per 1000 tonn tobakk 0.3

  1950
  Forbruk 35.000 tonn tobakk
  Lungekreft rate 21 per 100.000
  Død per 1000 tonn tobakk 0.6

  1970
  Forbruk 40.000 tonn tobakk
  Lungekreft rate 65 per 100.000
  Lungekreft per 1000 tonn tobakk 1.6

  1990
  Forbruk 28.000 tonn tobakk
  Lungekreft rate 90 per 100.000
  Lungekreft per 1000 tonn tobakk 3.2

  2010
  Forbruk 15.000 tonn tobakk
  Lungekreft rate 60 per 100.000
  Lungekreft per 1000 tonn tobakk 4.0

  Vi skal liksom tro at 15.000 tonn tobakk fører til 5 døde per 100.000 i 1930,
  og at 15.000 tonn tobakk fører til 60 døde per 100.000 i 2010
  ??

 5. Avatar for runeulv runeulv says:

  Det er nok gjemt en del asbest- eller løsemiddel-skadde ved å skylde på selvpåført tobakk-skade, så næringslivet slapp å betale erstatning.

 6. Avatar for runeulv runeulv says:

  Jo eldre man blir, jo dårligere fungerer alt i kroppen, så ting som ikke er farlig for de yngre, kan godt være farlig for de eldre. Fedme øker også risiko for de fleste krefttyper, om jeg husker riktig.

 7. Avatar for Trygve Trygve says:

  Problemet med kreft er sammensatt, men absolutt en villet politikk fra de som styrer over oss. Feil kostholdsråd, giftig mat og toksiner er mye av forklaringen. Vi bombarderes med gift. Til og med grønnsakene vi spiser har nervegift i seg. Da er det ikke rart at vi blir syke! Og skulle du bli kreftsyk. Ikke ta cellegift eller stråling og ikke legg deg under kniven. Bruk Cannabis. Ikke bruk bare CBD. Det er en bkindgate i forhold til kreft. Bruk fullspekter Cannabis. Selvsagt bør du også se på livstilen din og legge om kostholdet sånn at det ikke skjer igjen. They want you dead white man.

 8. Ja for Big Food som fremstiller ferdigmaten som utgjør 90% av mat i den vestlige verden, har ikke bare tilsetninger i maten som gjør folk syke, ferdigmaten har generelt for mye salt, sukker og feil fett til fordel for Big Pharma som fremstiller medisiner for bla høyt blodstykk og diabetes, og BlackRock eier både Big Food og Big Pharma.

  En oversett industri som gjør at mange intetanende inntar giftige stoffer, er kosmetikk og kroppspleie produkt industrien. De fleste kremer, lotions, lipbalm, deodoranter, shampoo og kosmetikk etc inneholder kjemikalier som er klassifisert som farlige. Dette er kvinner storforbrukere av først og fremst, men også i produkter for menn er det også uten unntak kjemikalier som er farlige, som i barberskum, after-shave, deodoranter og såper for hår og hud.

  Det er tilogmed dioksiner i tamponger og bind, som kvinner tror er testet. Mange blir altså syke, fra irritasjoner til alvorlig sykdom uten en anelse om at det er kroppleie-produkter som tilfører kroppen giftene. Hvorfor er det ikke innført forbud, for de giftige kjemikaliene har ingen funksjon for produktet, den eneste forskjellen mellom et produkt fra “Big Beauty” og økologiske fremstilte kroppspleie-produkter er kjemikaliene, og de økologiske kroppspleie-produktene er ofte like gode.

  Det er ikke innført forbud, fordi den enorme industrien “Big Beauty” (mitt navn) omsetter nesten like mye som Big Pharma, legemiddelindustrien, og det for mange hundre milliarder dollar hver år. For kvinner spesielt bruker mye av dette hver dag uansett økonomi. Og en industri som omsetter så mye har sine folk i tilsyn og blant politikere akkurat som Big Pharma.

  Hvem profitterer på at millioner blir syke av kroppspleie-produkter og kosmetikk? Big Pharma, og hvem eier Big Pharma og “Big Beauty”? Det er selvfølgelig BlackRock og de andre kapitalforvaltnings-selskapene som er de største eierne.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

7 flere kommentarer

Deltakere