Hvem er NRKs kilde i Idlib?

0
Bakgrunnsbilde: terrorister i Idlib. Foto: Shutterstock. Innfelt: NRKs kilde.

Av Eva Thomassen.

NRK opplyser at «journalisten» Ahmad Amin jobber i en av opposisjonens TV- kanaler. I TV- Idlib. NRK siterer «journalisten»:

«Opposisjonen ved hjelp av tyrkiske styrker sloss om byen Nayrab øst for idlib». Videre «Lokale medier melder om at opposisjonsstyrkene ble presset tilbake av den syriske hæren»

Her snakker NRK om at det er «opposisjonen» som sloss om byen Nairab. Det er al-Nusra som er «opposisjonen» i Idlib, NRK!

Hvem er Ahmad Amin?

Det er umulig å finne TV-Idlib på nettet. Hvem er «journalist» Ahmad Amin? Eksisterer denne journalisten eller TV-Idlib? NRK er Norges statskanal og burde fremstå med troverdige og etterprøvbare kilder og informasjon om hvor det norske folk kan oppsøke disse kildene. Snakker kilden sant? Er Idlib en spøkelsesby? Er antallet sivile han opplyser om et korrekt tall?

Les: Journalist i Syria til NRK: – De angriper oss nå

Har NRK kryssjekket hva denne Amin kommer med av påstander? Det kan ikke NRK ha gjort. Idlib by er ingen spøkelsesby. Det er en by som flyter over av terrorister. Den er så farlig for sivilbefolkningen at den syriske hæren har valgt å ikke nærme seg byen fordi terrorister bruker sivilbefolkningen som levende skjold. NRK har heller ikke etterprøvd hva som faktisk har foregått i byen Nayrab eller langs hovedveien mellom Damaskus og Aleppo.

Det er litt pussig av NRK å bruke et privat bilde av «journalisten» når han jobber i en TV-kanal?

Kan NRK hjelpe det norske folk med å finne Ahmad Amin? Kan NRK hjelpe det norske folk med å finne TV-kanalen TV-Idlib?

Et bilde som inneholder himmel, flygende, røyk, fly

Automatisk generert beskrivelse

Hvem er fotografen NRK bruker? Jo, det er den samme fotografen Klassekampen brukte 7.2. 2020 i sin reportasje fra Idlib. Han fremstår også som en nøytral kilde.

Et bilde som inneholder skjermbilde

Automatisk generert beskrivelse

Finnes det andre kilder enn TV-Idlib som rapporterer fra Idlib? Eller er Ahmad Amin den NRK mener det norske folk skal tro forteller sannheten? Ja, det finnes andre kilder. Men, da er historien enn annen enn den vi får servert av NRK. Da er det ikke «opposisjonen» som angrep byen Nayrab, men Al-Qaida eller al-Nusra /HTS om du vil.

Fra Twitter-kontoen til NRKs kilde. Ghaith Alsayed omtaler terroristene i Idlib som «de revolusjonære».

På Twitter-kontoen til NRKs kilde har han lagt ut video som han sier at han har tatt der fotografen helt tydelig deltar sammen med terroristene når de skyter med sine bombekastere. Det er rimelig å anta at våpnene kommer fra Tyrkia.

I det siste har al-Qaida fått panserkjøretøyer, tanks, granater, maskingeværer og store mengder ammunisjon fra Tyrkia. Disse våpnene brukes til å drepe syriske soldater, noe også Tyrkias regulære hær deltar i.

Det er NRK-journalistene Heidi Taksdal Skjeseth, Morten Jentoft og Mohammed Alayoubi som bruker Ahmad Amin og Ghaith Alsayed som kilder, og det er nærliggende å spørre dem om hva slags kildesjekk de har gjort når det gjelder dem.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.