Provinsialismen i NRK

0

At Norge er en kommune i USA uten stemmerett fikk vi tydelig oppleve under den amerikanske valgkampen i 2016. Men i NRK på Marienlyst er det slik hele tida. Vi har sett på en tilfeldig Dagsrevy, nemlig den for 13. desember 2017.

Der dreier de tre første innslagene seg om senatorvalget i Alabama. Til sammen tar innslagene sju minutter. Det er altså et lokalvalg «over there», og så får det til de grader dominere statskanalen. 20% av sendetida før sporten tok det. OK, det var knyttet litt spenning til valget, og det ble et uventet nederlag for Republikanerne. Det kunne forsvart en notis mot slutten av revyen. Men hovedsak? Da forteller man at man er provins og at man ser på seg sjøl som provins. Etter Alabama-innslagene var det et par norske saker og så kom den internasjonale samlesaka som på sendeplanen har den megetsigende tittelen «Jerusalem/Skogbranner/Romfart/Juletre».

Seksti prosent av menneskeheten bor i Asia. Verdens økonomiske tyngdepunkt har flyttet seg til Asia, en tendens som bare kommer til å forsterke seg. Den største befolkningsveksten skjer på det afrikanske kontinentet med sine over 50 land. Disse delene av verden finnes knapt for redaksjonen på Marienlyst. Der er Alabama større enn både India og Nigeria.

Vi har spøkt med at det skal være mulig for Mot Dag tv å utkonkurrere Urix og Dagsrevyen på utenriksnyheter og kommentar. Men redaksjonen på Majorstua må jo ikke gjøre det altfor lett for oss.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.