Provinsialismen i NRK

2

At Norge er en kommune i USA uten stemmerett fikk vi tydelig oppleve under den amerikanske valgkampen i 2016. Men i NRK på Marienlyst er det slik hele tida. Vi har sett på en tilfeldig Dagsrevy, nemlig den for 13. desember 2017.

Der dreier de tre første innslagene seg om senatorvalget i Alabama. Til sammen tar innslagene sju minutter. Det er altså et lokalvalg «over there», og så får det til de grader dominere statskanalen. 20% av sendetida før sporten tok det. OK, det var knyttet litt spenning til valget, og det ble et uventet nederlag for Republikanerne. Det kunne forsvart en notis mot slutten av revyen. Men hovedsak? Da forteller man at man er provins og at man ser på seg sjøl som provins. Etter Alabama-innslagene var det et par norske saker og så kom den internasjonale samlesaka som på sendeplanen har den megetsigende tittelen «Jerusalem/Skogbranner/Romfart/Juletre».

Seksti prosent av menneskeheten bor i Asia. Verdens økonomiske tyngdepunkt har flyttet seg til Asia, en tendens som bare kommer til å forsterke seg. Den største befolkningsveksten skjer på det afrikanske kontinentet med sine over 50 land. Disse delene av verden finnes knapt for redaksjonen på Marienlyst. Der er Alabama større enn både India og Nigeria.

Vi har spøkt med at det skal være mulig for Mot Dag tv å utkonkurrere Urix og Dagsrevyen på utenriksnyheter og kommentar. Men redaksjonen på Majorstua må jo ikke gjøre det altfor lett for oss.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Avatar for FR.ED FR.ED says:

    Søndag 10. desember hadde NrK “Russiangate” som sin hovedsak i Søndagsrevyen. Dette må være noe av pinligste som er vist på NrK. Det var ikke noe substans i hovedsaken. Alt er bare basert på personlig synsing og spekulasjoner fra folk som de hadde intervjuet. NrK hadde reportasjer fra Ukraina der enkelte håper å skulle finne koblingen mellom Trump og Kreml. “Hovedbeviset” i saken som NrK presenterte, er Paul Manafort som var Trumps kampanjeleder og hadde jobbet for den forkastede presidentet Janokovitsj i Ukraina. Spekulasjonene går på at Janukovitsj var russisk vennlig og ergo da måtte Manafort også ha koblinger til Russland/Kreml… “Beviset” i saken er videre at Trump kom med kvitringer på Twitter som ikke var sterkt kritiske til Russland, da med Manafort som kampanjeleder.

    Hovedbeviset til bla. www.themoscowproject.org er møtet 9. juni 2016 som fant sted mellom Paul Manafort, Donald Trump jr (sønn av presidenten) og Jared Kushner hadde med Natalia Veselnitskaya, Rinat
    Akhmetshin og Irakly Kaveladze der temaet i følge “ryktene” skulle være at disse russerne satt på komprimitterende opplysninger om Hillary Clinton. Dette påstår Moscow project er en sammensvergelse. Moscow project baserer sine antakelser på sekundære kilder, herunder avisuklipp fra New York Times og uttalelser fra andre.

    Det Nrk ikke sa, var at USAs etterretning har jaktet på en kobling mellom Trump og Kreml lenge før han ble president, dvs. i over ett år - uten at de har funnet noe annet enn det som fremstår som spekulasjoner. Det finnes over 30 etterretningsbyråer i USA. Man skulle tro at de hadde funnet noe mer håndfast etter å vært på jakt over ett år???

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.