USAs forsvarsminister: Vær klare til å gjøre det presidenten gir ordre om i Nord-Korea

8

I en tale til årsmøtet i Association of the US Army 9. oktober 2017 sa USAs forsvarsminister Jim «Mad Dog» Mattis at USAs militære styrker må være klare for et «militært alternativ» i Nord-Korea hvis president Donald Trump gir ordre om det.

Stabssjef i US Army general Mark Milley utfylte sin sjef og sa at det «ikke vil være noen risikofrie alternativer» i hvordan USA behandler Nord-Korea.

Om en krig mot Nord-Korea sa han:

«Den vil uten tvil bli forferdelig, men det vil det også være hvis et interkontinentalt missil skulle ramme Los Angeles eller New York.»

Milley sa også at det ikke er USAs militære som vil ta en slik beslutning, men USAs folkevalgte ledere. Han sa også at det finnes et tidsperspektiv på dette, og at det ikke vil trekke ut i det uendelige. «Det vil bli tatt en beslutning, det er ingen tvil om det,» sa Milley.

Presidenten skrev på Twitter 7. oktober:

«Presidents and their administrations have been talking to North Korea for 25 years, agreements made and massive amounts of money paid … hasn’t worked, agreements violated before the ink was dry, makings fools of U.S. negotiators,» «Sorry, but only one thing will work!»

Trump ble spurt av pressa om hva ham mente med dette og han svarte: «Det vil dere finne ut temmelig snart.»

Trump har tidligere truet med en «total utslettelse» av Nord-Korea. I sin første tale i FN sa USAs president Donald Trump at dersom ikke Nord-Korea avslutter sitt kjernefysiske program og sitt program for ballistiske missiler vil USA «ikke ha noe annet valg enn total ødeleggelse av Nord-Korea».

USA fortsetter altså å true med krig mot Nord-Korea, en krig topplederne innrømmer vil bli forferdelig, dersom den blir satt i verk. Og typisk nok er mediene, som ellers liker å kritisere Trump, svært forsiktige i sin omtale av dette. Uttalelsene blir referert, men ingen slår på stortromma.

Tidligere sikkerhetssjef James Clapper har bedt Trump om å dempe retorikken mot Nord-Korea, fordi den i seg sjøl øker faren for at Nord-Korea vil svare.

Tidligere forsvarsminister Robert Gates sa på en juristkonferanse i Sydney at et forhåndsangrep på Nord-Korea ville være «en stor feiltakelse».

USAs allierte forbereder seg også på krig. Den australske marinen har sendt to fregatter til området og Daily Mail melder fra London at Storbritannias militære ledelse har fått beskjed om å gjøre klar militære slagplaner for en eventuell krig mot Nord-Korea.

Russland og Kina fortsetter sitt arbeid med å prøve å få denne konflikten inn på et diplomatisk spor, men det er langt fra sikkert at de vil lykkes. Kina har tidligere gjort det klart at landet «vil hindre USA i å angripe Nord-Korea», som det het i en lederartikkel i kinesiske Global Times.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


8 KOMMENTARER

 1. Har man tenkt på at de som står bak rakettoppskyting og bomber i Nord-Korea bløffer? Kanskje H-bomber egentlig er mengder av sprengstoff, og kjernefysiske våpen er bitte små atombomber plassert sammen med store mengder sprengstoff?

 2. Australia og Storbritannia deltar nå i krigsforberedelser mot Nord-Korea. Det betyr selvsagt at den norske regjeringen i det minste er informert. Sannsynligvis er den også forpliktet til å delta på en eller annen måte. Det er Norge forpliktet til etter NATOs någjeldende doktrine. Men Regjeringen holder kjeft. Det betyr at det norske folket skal holdes utenfor. Sannsynligvis har Regjeringen, med støtte fra AP, alt vedtatt at Norge skal støtte og eventuelt delta i et militært angrep på Nord-Korea i strid med internasjonal rett viss USA bestemmer seg for det.

 3. Skremmende. Resultatet kan bli et atomangrep fra USA mot Nord-Korea (med tilhørende grusomt svar fra Nord-Korea) for å vise hvem som bestemmer her i verden. Dette kanskje også for å vise andre land slik som Iran, Russland og Kina hva de har i vente hvis de ikke underkaster seg USA. Mulig at Kina har rakettskjold som kan beskytte deler av Nord-Korea mot atomraketter fra USA. Hvis USA venter for lenge vil Nord-Korea ha skaffet seg enda flere og bedre atomvåpen og det vil være selvmord for USA å angripe Nord-Korea på et slikt tidspunkt (og en fulltreffer mot supervulkanen i Yellowstone er trolig nok for å slå ut hele USA) . For Deep State & Co kan det være nå eller aldri. Skjer noe slikt så kan de vise for all verden hvor farlig det er for land å være alliert med USA (både Syd-Korea og Japan kan bli hardt rammet av raketter og misslier fra Nord-Korea ved en slik krig mellom Nord-Korea og USA).

  • Du glemmer en viktig ting i dine argumenter. Det som skiller NK fra andre atomstater er NKs stadige trusler og løfter om å bruke sine våpen mot USA og USAs allierte.

   Så har du nok rett i at det er nå eller aldri for USA ettersom stadige fler og mer sofistikerte a-våpen hos NK over tid vil forverre situasjonen.

   Man kan spekulere om det har vært Trumps taktikk å fremprovosere uakseptable (for Kina og Russland) handlinger fra NK slik at USA kan bruke storsleggen uten at Kina og Russland går imellom.

    • Min enkle vurdering er at Russland og Kina er like bekymret som USA over NK som en ekstremt aggressiv atomvåpenmakt. Det realpolitiske problemet for disse er hvordan tillate at USA utsletter NK uten at de selv griper inn men fremdeles har sin egen integritet i behold. En atombombe fra NK levert med missil og sprengt i Stillehavet er hva de trenger.

   • Det er visst noen som morer seg med å frakte missiler østfra og inn i Nord-Korea for å skyte dem opp der. Det er mulig at Kim og nordkoreanerne har stanset denne trafikken og kastet ut professorer og psykologer m/fjertefølje og ormeyngel. Mulig at professorene lot som de «testet» USA.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.