EU vil satse på gassforsyning fra Israel

11
Den planlagte gassrørledningen vil styrke Israels strategiske posisjon

EU-kommisjonen går inn for at det skal bygges en gassrørledning fra Israel som alternativ til gassrørledningen Nord Stream 2, som er et russisk-tysk prosjekt. Det er EUobserver som melder dette.

Den planlagte gassrørledningen vil styrke Israels strategiske posisjon

EU-kommisjonen og ministre fra Israel, Kypros, Hellas og Italia har hatt møte om dette i Tel Aviv og undertegnet en kontrakt for det som kalles East Med. Det er et prosjekt for en rørledning på 2200 kilometer som vil knytte gassfelter utenfor Israel og Kypros til Hellas og Italia. Planen er at prosjektet skal stå ferdig i 2025 og ha en årlig kapasitet på 16 milliarder kubikkmeter gass.
Det vil i så fall bli den lengste og djupeste gassrørledningen i verden. EUs energikommisær Miguel Arias Canete lanserte East Med som et direkte alternativ til Nord Stream 2, fordi han hevdet at det russisk-tyske prosjektet ikke bidrar til EUs energisikkerhet.

Hensikten er naturligvis fra EUs side å gjøre seg mindre avhengig av russisk gass. Russland har til nå levert omtrent 35% av EUs gassforsyning.

I 2014 ga Barack Obama EU beskjed om å gjøre seg mer uavhengig av russisk energiforsyning. East Med er en måte å effektuere ordren på. På denne måten vil Israel få en enda sterkere posisjon overfor Europa.

Nord Stream vil, dersom den blir bygd, ha en betydelig større kapasitet enn East Med, nemlig hele 55 milliarder kubikkmeter. Men det kan jo hende at Israel tenker i flere trekk, og at dette er bare et første skritt. Israel får i dag 75% av sin olje fra irakisk Kurdistan, og med en nyoppdeling av Midt-Østen vil Israel kunne bli et nøkkelledd i utvidet gassforsyning til Europa.

East Med skal finansieres av Goldman Sachs og JP Morgan. Prosjektutvikler er Texas-selskapet Noble Energy med følgende som største aksjonærer: Capital Reseacrh, Capital World, Vanguard, State Street og BlackRock, altså den perfekte allianse mellom Wall Street og Israel.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


11 KOMMENTARER

 1. EU har en ganske stor import av olje og gass. Dette gjør at EU er ganske sårbar, og spesielt i en situasjon med tiltagende knapphet på energi hvor man får såkalt selgers marked fremfor kjøpers marked. Og hvem blir så EU avhengig av? Det blir bla av slike land som Israel, Saudi Arabia, Qatar, Kuwait, Algeri. Ganske ugunstig. For EUs egen selvråderett kan det være problematisk å skulle være energimessig avhengig av slike land som dette, det vil kunne påvirke både innenrikspolitikken og utenrikspolitikken i EU. Man kan si at energi er et mektig våpen og gir mye makt til leverandørene.

  Men EU skal derimot være glad for sin avhengighet av energi fra Norge. Norge underkaster seg gladlig alle direktiver som kommer fra EU og er villig til å feks bygge utenlandskabler for eksport av strøm selv om det undregraver norsk industri og gjør fremtidig næringsmessig omstilling ekstra vanskelig. Norge er i denne sammenheng både et selvoppofrende og selvutslettende land. I vanlig stil skal Norge redde resten av verden (det ser nærmest ut som å være en religiøs plikt her på berget). Isteden kunne vi ha brukt gasseksporten til EU som en brekkstang for å reforhandle EØS-avtalen. Mulig at dette vil bli enklere etter Brexit hvor Norge kan fortsette dagens eksport av olje og gass til Storbritannia uforstyrret, men heller la leveranse til EU bli sekundære og kan bli utsatt for kutt etter hvert som gassfeltene tømmes ut.

  • Siden Israel må investere/låne enorme beløp for å få frem gassen til europeiske kunder, vil nok avhengigheten til den andre part falle minst like mye på Israel.

   Israel, i likhet med Norge, ville tjent mye mer på gassen ved å bruke den selv, men jaget etter kortsiktig profitt overstyrer med letthet fornuft og langsiktig tenkning. Først når reservoarene er ugjenkallelig tømt vil vi få analysene på bordet, som forteller oss hvor idiotisk dette var.

 2. Igjen er det kortsiktig tenkning som rår grunnen. Gassproduserende land burde isteden bruke gassen lokalt ved å legge om bilparken til gassdrift. Det ville redusert utslippene og sikret nasjonal energiforsyning i lang tid fremover.

  Ved å bygge disse enorme stålkonstruksjonene øker man utslipp, reduserer verdien på gassforekomsten og øker prisen på stål.

  • Etter hva jeg har lest tidligere, er de israelske gassreservene ikke større enn at Israel egentlig trenger gassen til eget bruk, men får de slått kloa i de store forekomstene som tilhører Gaza, ligger de godt an. Gaza hadde planer om å utvinne gass i samarbeid med et britisk selskap, og gassen skulle eksporteres via Egypt. Israel klarte imidlertid å sette en stopper for de planene.

 3. Krigen i Syria dreier seg om noe helt annet enn gassangrep og barn som blir drept. Når er det vel de færreste (i hvert fall her på Steigan) som kjøper den offisielle historien, men det er forholdsvis få som vet hva krigen i Syria egentlig dreier seg om. Krigen i Syria dreier seg i virkeligheten om to konkurrerende gassrørledninger.

  Tilbake i 2015, ønsket Obama-administrasjonen å invadere Syria for å hjelpe Qatar å få en rørledning gjennom Syria som kunne konkurrere med russisk gass til Europa. Det dreide seg om to konkurrerende rørledninger, en godkjent av Russland fra Iran via Syria og den andre ønsket av Obama-administrasjonen fra Qatar også gjennom Syria. For å selge invasjonen av Syria til det amerikanske folk arrangerte Obama-administrasjonen et false flag gass angrep, og amerikansk presse forsøkte å få folk til å tro Obama brydde seg om at uskyldige sivile ble gasset. Ingenting var lengre fra sannheten enn dette – i virkeligheten var det USA som leverte gassen til opprørerne i Syria, og opprørerne som utførte gassingen av sivilbefolkningen.

  Det virker som «The deep state» nå bruker den samme historien med et false flag gass-angrep for å få realisert den amerikanskstøttede gassrørledningen og stenge Russland ute fra det europeiske markedet.

  http://www.news.com.au/world/middle-east/is-the-fight-over-a-gas-pipeline-fuelling-the-worlds-bloodiest-conflict/news-story/74efcba9554c10bd35e280b63a9afb74

 4. https://www.youtube.com/watch?v=F1frwFc7Ff4

  Et nytt False Flag event under oppseiling – for å vende oppmerksomheten i en litt annen retning. Vi skal ikke skjønne for meget av Zionistenes – Globalistenes og Banksternes agenda. HVEM er denne lille gruppen som har tilgang til alle finansielle midler, snart også komplett digitalt, slik at befolkningene kan robbes fullstendig for alt de eier og har. GJELD er middelet for å slavebinde en befolkning. En kanadisk filosof undres om hvorfor vestens Velferds-systemer har råd til å importere milliuoner av fremmede inn i våre land og leve som parasityter på systemet – mens det ikke finnes penger til et FORSVAR av våre grenser, eget folk og nasjonale ressurser….for de selges ut i dag til HVEM? De som trykker pengene og manipulerer de digitale siffrene?

  • Et svar på hvem er sannsynligvis enklere, enn vi er klar over.
   Det er imidlertid godt skjult i presse, medier, undervisningsorganisasjoner, historiske dokumenter og har i årevis vært utsatt for omfattende sensur. Svaret er imidlertid følgende: «Chabad Lubavitch».

   Hadde lenge håp om at Steigan hadde gitt oss alle detaljene rundt denne mektige organisasjonen som blant annet omfatter Rothschilds Bankdynasti.

   • Hvor finner vi mer informasjon om Chabad Lubavitch? Det er sikkert flere organisasjoner. Disse er overalt hvor stor makt konsentrere. Det påstås at det er nok med 10- 12 personer i hvert eneste land for å ha full kontroll. Mest interessant er hvem er disse i Norge? Da vil det bli lettere å ta ned dette igjennom korrupte og kriminelle systemet. Hvem de er i andre land, bør være opp til det respektive landets befolkning. Donald Trump er kun symbolet på den pågående revolusjon som kommer fra helt andre krefter enn de som desperat kjemper for å beholde makten, det er ikke de enkelte personene som betyr mest, det er de underliggende sykliske kreftene som virker i all NATUR, også i Menneske-Naturen når «grensene er overskredet» og det lenge pågående extreme (Feminine krefter) slår over i Motsatte Ekstreme, (Maskuline) som har mer med Rettferdighet, Mot og Styrke å gjøre, enn den bakstreveske feminine manipulering, som virker utad så God, Snill og Kjærlig – og representerer Velferds-stat og kommunisme, men undergraver seg selv med sin svakhet og feighet overfor alle og enhver. Kvinner og Menn har begge egenskaper i seg selv – men De som mener at De styrer menneskemassene, har kun En hjernehalvdel aktiv, og derfor mer eller mindre blind. Det gjentas kun i alle kanaler nøyaktig det samme – på forskjellig språk- som om de har lært teksten utenat. Gørr Kjedelig – Uten Innhold. ??

  • Business as usual.

   og her en lenke om den Zionistisk Kriminelle Organisasjon. Sjefen for Goldman Sachs har sagt: «I AM GOD» – slik er denne Religionen / Philosofien. Da er ALLE Mennesker Guder og Gudinner med Demoniske trekk. Men denne gruppen har splittet seg selv ifra menneskene med Demoniske egenskaper og opphevet seg selv til DE ENESTE GUDENE. De har glemt at «Gud» eller «TAO» som det er umulig å benevne (fordi språket alltid begrenser det Ubegrensede) er USYNLIG, og er overalt i hvert eneste Atom, Celle, Menneske og i Hele Kosmos. EKTE Vitenskap som har blitt undertrykket så lenge, som kvakksalveri, alternativt og rent sprøyt, vil få sin glanstid når det Gamle og Ubrukelige forsvinner i vår egen tid. Også den indiske legen, utdannet ved Harvard, Deepak Chopra hevder at ved å INTEGRERE ALT i OSS SELV – blir vi NØYTRALE og HELE Mennesker – ikke en kvart eller en halv person. Å integrere Menneske-Masser er en umulighet, slik politikere forsøker med rå makt.

   https://www.youtube.com/watch?v=zOWKMWrwBEI&index=1&list=PL1DAD8816DDF8E44C

   Som et motstykke vil jeg foreslå Alan Watts: «Human and Nature Relationship» på SPIRITUAL MIND – YouTube.
   Alan Watts tar for seg 3 forskjellige perspektiver på Religion/ Filosofi/ Stats-styre og denne lecture er nok ment for vidrekommende. Det er alltid noe mer å lære, men det viktigste kommer IKKE fra universitet / høyskoler / doktorgrader -men fra virkelig «KNOWING» . Også Walther Russel som kombinerer Science og Religion beskriver vår evne til Omnipresence & Omnischience – og det lærer vi garantert ikke i våre systemer, man må lete seg frem til det selv.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.