Den islamske staten truer med å angripe Kina

7

IS/Dae’sh har offentliggjort en halvtimes video der de erklærer at de vil angripe Kina. Videoen er blitt analysert av den USA-baserte SITE Intelligence Group. Analysen er bare tilgjengelig for registrerte lesere, men Foreign Policy har publisert et sammendrag av analysen. I engelsk oversettelse sier terroristene:

“Oh, you Chinese who do not understand what people say. We are the soldiers of the Caliphate, and we will come to you to clarify to you with the tongues of our weapons, to shed blood like rivers and avenging the oppressed.”

Videoen viser terroristmilitser, inkludert tungt væpnede barn, som ber, taler og henretter mistenkte informanter. I Kina er det særlig Xinjiang som er årsak og mål for jihadistenes terror.
En studie som gruppa New America gjort i 2016 hevder at 114 uighurer fra Xinjiang har sluttet seg til IS.

Talsmann for Kinas UD, Geng Shuang, sier i en reaksjon på videoen at Kina «går mot enhver for for terrorisme og vil delta i et internasjonal samarbeid for å knuse terrorismen.»

Et av de områdene der landene i Shanghai Cooperation Organisation samarbeider er nettopp kampen mot terrorismen. Uighurske jihadister har kommet til Syria via Tyrkia, og tyrkiske myndigheter har åpenbart latt dette skje.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


7 KOMMENTARER

 1. USA får en president som oppfører seg truende overfor Kina. Like etter begynner også IS — som tilfeldigvis kjører rundt i amerikanske biler med amerikanske våpen og ammo — å true Kina.

  Sannelig rart med alle tilfeldighetene. Heldigvis skal Trump «slåss mot» IS …

 2. «Uighurske jihadister har kommet til Syria via Tyrkia, og tyrkiske myndigheter har åpenbart latt dette skje.»

  Hvilken side havner Norge på hvis det blir krig mellom Kina og Tyrkia?
  Kanskje best å komme seg ut av Nato så snart som mulig?

 3. «Den islamske staten truer med å angripe Kina»

  – En maur på togskinnen banker seg på brystet og vil stoppe toget, til Kina.

  Faren er at IS-fraksjoner er oppildnet av USA og fungerer som provokatører for USA mot Kina.

 4. IS er vel den eneste organisasjonen i verden der det er et krav til medlemskap at søkeren må være gal. Og nettopp derfor fremstår organisasjonens militær-strategiske tenkning som hentet rett fra et tungt belastet galehus.

  IS har i løpet av kort tid klart å havne på kant med stort sett samtlige nasjoner i verden, ikke minst USA, Russland, Storbritannia, Frankrike og som om ikke det vat nok å hanskes med så erklærer de altså nå Kina krig.

  Genialt.

  • Så vidt meg bekjent så anses de såkalte «1%, å være «genier». I alle fall i de rette kretser, hvis knær må skiftes ut med proteser p.g.a. for mye respekt utvist. Det straffer seg. Kanskje kan vi redde dem – «knærne» – i tide, who knows; om vi vil – nok, dvs. at handling blir prioritert, klaging minifisert 😉

  • Og det samme IS blir bare sterkere, rikere og bedre bevæpnet (med amerikanske våpen) for hvert eneste «angrep» USA m/allierte igangsetter mot dem … Pussig nok.

   Omtrent like pussig og tilfeldig som at IS erklærer krig mot Kina rett etter at Trump antyder at han også (og Bannon, ikke minst) ønsker en krig mot Kina.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.