Den islamske staten truer med å angripe Kina

0

IS/Dae’sh har offentliggjort en halvtimes video der de erklærer at de vil angripe Kina. Videoen er blitt analysert av den USA-baserte SITE Intelligence Group. Analysen er bare tilgjengelig for registrerte lesere, men Foreign Policy har publisert et sammendrag av analysen. I engelsk oversettelse sier terroristene:

“Oh, you Chinese who do not understand what people say. We are the soldiers of the Caliphate, and we will come to you to clarify to you with the tongues of our weapons, to shed blood like rivers and avenging the oppressed.”

Videoen viser terroristmilitser, inkludert tungt væpnede barn, som ber, taler og henretter mistenkte informanter. I Kina er det særlig Xinjiang som er årsak og mål for jihadistenes terror.
En studie som gruppa New America gjort i 2016 hevder at 114 uighurer fra Xinjiang har sluttet seg til IS.

Talsmann for Kinas UD, Geng Shuang, sier i en reaksjon på videoen at Kina «går mot enhver for for terrorisme og vil delta i et internasjonal samarbeid for å knuse terrorismen.»

Et av de områdene der landene i Shanghai Cooperation Organisation samarbeider er nettopp kampen mot terrorismen. Uighurske jihadister har kommet til Syria via Tyrkia, og tyrkiske myndigheter har åpenbart latt dette skje.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.